TABELA EVROLIGE: Zvezda pred NEMOGUĆOM misijom! Partizan prvi ISPOD CRTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 00:29

TABELA EVROLIGE: Zvezda pred NEMOGUĆOM misijom! Partizan prvi ISPOD CRTE

Porazi dodatno zakomplikovali stanje...

Večiti rivali bili su neuspešni u okviru 25. kola Evrolige. Crvena zvezda i Partizan su porazima od Barselone, odnosno Virtusa sebi dodatno zakomplikovali situaciju i imaće jako težak zadatak u finišu ligaškog dela najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Zvezda je ovim neuspehom ostala na 12. mestu na tabeli i to sa skorom 10-15. Uzimajući u obzir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je prošle sezone 10. tim Evrolige zabeležio 17 pobeda, crveno-beli bi morali da zabeleže sedam trijumfa u narednih devet mečeva, što je jako težak zadatak. Potrebno je da tim Janisa Sferopulosa bude perfektan, te da se poklope i drugi rezultati.

Sa druge strane, Partizan je porazom od Virtusa ponovo "ispod crte" i ne nalazi se na mestu koje vodi u plej-in. Imali su izabranici Željka Obradovića +6 na sredini poslednje deonice (77:71), ali je tada Virtus lako i brzo uspeo da napravi seriju 6:0, a potom u neizvesnoj završnici bude koncentrisaniji i odnese važnu pobedu.

Sada je Partizan na negativnom učinku 12-13. Podsećanja radi, Valensija Baskonija i Makabi imaju pobedu više od crno-belih, te ostaje da se vidi koja će od pomenutih ekipa "otpasti" iz trke za plej-in.

Prvo mesto i dalje suvereno drži madridski Real sa skorom 22-3 i nema sumnje da će tu i ostati do kraja ligaškog dela. Drugo mesto pripada Barseloni koja ima 17-8, dok je na trećoj poziciji Virtus iz Bolonje, koji je ovim trijumfom stigao do 16 trijumfa naspram devet neuspeha.

Identičan skor imaju Panatinaikos, Monako i Fenerbahče i oni su na 15-10, Olimpijakos ima pobedu manje, dok su na plej-in mestima Valensija, Baskonija i Makabi sa 13-12. Odmah "ispod crte" je Partizan sa 12-13, dok je na 12. mestu Crvena zvezda sa 10-15.

U narednom kolu koje je na programu 8. februara Partizan će ugostiti Bajern, dok će Zvezda odmeriti snage sa Žalgirisom.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.