Izvor: B92, 04.Jan.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u glas: "Teška grupa"

Po završetku žreba za Top 16 fazu Evrolige svi predstavnici klubova složni su u tome da će biti teško.

Predstavnici Partizana, Montepaskija, Efesa i Realagrupu nazivaju "izjednačenom, teškom i komplikovanom"...

"Zadovoljni smo što smo ponovo u Top 16 fazi. To je dobar rezultat, jer smo promenili trenera i veliki broj igrača. Srećan sam što igramo protiv timova popur Reala, Montepaskija i Efesa. U svim timovima igraju naši bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrači, Novica Veličković u Realu, Lorens Roberts u Efesu, i Bo Mekejleb u Motepaskiju. Biće interesantno igrati protiv njih. Igraćemo u beogradskoj Areni i imati veliku pomoć neverovatnih navijača", sportski direktor partizana Mlađan Šilobad.

"Grupa je komplikovana. Nema lakih protivnika u Top 16 fazi. Igramo prvo sa Sijenom, najkonstatnijom ekipom iz grupne faze, a onda putujemo u Istanbul i Beograd, što će biti teško. Nadamo se da ćemo dobro proći u tako jakoj grupi. Volim da igramo u arenama gde su navijači odmah do terena. To je dodatna motivacija. Svaki poraz, naročito na domaćem terenu će biti odlučujući u ovoj grupi. Biće jako teško pobeđivati na strani. Drago mi je što ne igramo protviv španskih timova, previše se dobro znamo i često igramo jedni protiv drugih”, rekao je Alberto Hereros, sportski direktor Reala.

"Prilično homogena grupa. Mislim da su svi timovi sposobni da prođu u četvrtfinale. Imali smo odličnu reguralnu sezonu, u novom i veoma sam srećan što smo došli dovde, jer je sa nama u grupi bio zvanični šampion Evrope. Ali, ima još mnogo da se igra. Grupa je izjednačena, ali mi mislimo da možemo dalje. Naš cilj je bio da dođemo do Top 16 faze i to smo već ostvarili. Zadovoljni smo ostvarenim u sezoni. Biće sjajno igrati pred 20 hiljada navijača u Beogradu i to će biti poseban meč za Boa Mekejleba. Biće zanimljivo”, rekao je predsednik Montepaskija Fernando Minući.

"Mislim da su svi timovi imali uspone i padove, ali su uspeli da prođu dalje. Sada je potpuno nova priča, novi start za sva četiri tima. Mislim da ćemo biti uspešni i da ćemo moći da se nadmećemo i probati da pobedimo sve. Mislim da je ovo najteža grupa. Igrali smo sa Realom i Montepaskijem prošle sezone, a protiv Partizana će biti jako teško. Mislim da ovde može svako svakoga da dobije”, rekao je Engin Ozerhun, sportski direktor Efesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.