Štimac slavio, poraz Zjelone Gore

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimac slavio, poraz Zjelone Gore

U sedmom kolu grupe C Evrolige Unikaha je kao gost savladala Zjelonu Goru rezultatom 84:67 i tako zabeležila treću pobedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zoran Dragić sa 21 poenom, sedam skokova i tri asitencije, dok je Nik Kaner-Medli ubacio 18 uz šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani Pržemislav Zamojski ubacio je 21, Vladimir Dragičević 13, a Vladimir Štimac imao je po šest poena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i skokova za nešto manje od deset minuta. Ekipi Mihajla Uvalina ovo je peti poraz u ovosezonskoj Evroligi.

Meč u kojem su pravdu delila dvojica sudija iz Srbije, Milivoje Jovčić i Milija Vojinović bolje je otvorila gostujuća ekipa, prvi deo meča rešila je u svoju korist rezultatom 26:18.

Do kraja poluvremena Zjelona Gora je konsolidovala redove i na veliki odmor se otišlo sa samo dva poena prednosti u korist španskog tima.

Ipak, Unikaha je kotrolu utakmice povratila u drugih 20 minuta, najpre su treću četvrtinu dobili rezultatom 20:12, da bi u poslednjem kvartalu samo rutinski priveli meč kraju (25:18).

Presudni faktor u ovoj utakmici bio je broj izgubljenih lopti (17-11 na štetu Zjelone Gore), kao i procenat šuta Unikahe za dva poena (27/45, 60%).

U ostalim večerašnji mečevima, Makabi je posle drame savladao Crvenu zvezdu Telekom u Beogradu (78:76), Lokomotiva iz Kubanja je u gostima deklasirala Lijetuvos Ritas (84:53), dok svoje mečeve igraju Nanter i Partizan, Bamberg Real Madrid, te Olimpijakos i Galatasaraj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.