Spanulis kompletirao Tim decenije Evrolige

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 13:04

Spanulis kompletirao Tim decenije Evrolige

Plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis poslednji je član Tima decenije Evrolige. Tridesetsedmogodišnji Grk je jedan od najefikasnijih igrača koji je svojim rekordima ispisao dobar deo istorije košarkaške Evrope, saopšteno je na sajtu Evrolige.
Trostruki osvajač i MVP Fajnal-fora, kao i najbolji strelac takmičenja, celu dekadu proveo je u Pireju, gde je osvojio dve titule (2012, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2013), nakon što je prethodno bio najbolji u dresu Panatinaikosa (2009).

Tridesetsedmogodišnji Grk je jedan od najefikasnijih igrača koji je svojim rekordima ispisao dobar deo istorije košarkaške Evrope.
U Olimpijakos je stigao 2010. godine iz Panatinaikosa i veoma brzo postao lider ekipe, a tri puta se našao u idealnom timu elitnog takmičenja (2009, 2012 i 2013).
Već u prvoj sezoni u Olimpijakosu 2010. postigao je lični rekord sa 3.290 postignutih poena, da bi 2. januara postao prvi na listi sa 4.239 ubačenih poena, a prate ga Huan Karlos Navaro (4.152) i saigrač Jorgos Printezis (3.209).
Uz to je i najbolji asistent sa ukupno 1.516 asistencija u elitnom takmmičenju, a 4.68 po meču. Drugi najbolji asistent je Nik Kalates, a na trećem mestu je Dimitris Dijamantidis. 
Pre njega u Tim decenije izabrani su: Dimitris Dijamantidis, Luka Dončić, Kajl Hajns , Huan Karlos Navaro, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Jan Veseli, Serhio Ljulj i Jorgos Printezis.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.