Smena trenera u Armani džinsu

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena trenera u Armani džinsu

Dosadašnji trener Armani džins Milana Pjero Buki dobio je otkaz posle poraza u meču sa Kantuom, a na klupu se vratio Amerikanac Den Piterson.

On će za za nekoliko dana napuniti 75 godina, a u periodu od 1978. do 1987. godine već je vodio milansku ekipu (tada pod nazivom Olimpija Milano).

U tom periodu osvojio je četiri titule šampiona Italije, dva Kupa, evropski Kup Radivoja Koraća i Evroligu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Piterson je potpisao ugovor do kraja sezone.

Osim u Milanu, Piterson je radio na Univerzitetu Delaver, gde je sa 30 godina postao glavni trener.Tu je proveo pet godina, zatim je preuzeo nacionalni tim Čilea, a u periodu 1973-1978. bio je na čelu Virtusa iz Bolonje sa kojim je osvojio kup i prvenstvo.

Pjero Buki vodio je Armani džins od leta 2008. Dva puta je uveo tim iz Milana u finale domaćeg šampionata, ali je oba puta poražen od Montepaskija sa po 4-0 u seriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.