Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 23:04

Sjajni Teo nije uspeo, Uniks u Evroligi!

Uzbudljiva završnica u Paladoci, ruski tim se pobedom u majstorici plasirao u finale Evrokupa

Borba za Evroligu dostojna Evrolige! Tuča Virtusa i Uniksa bez garda, pa ko ostane na nogama u majstorici polufinala Evrokupa. A taj neko je - Uniks. Sjajna pobeda ekipe iz Kazanja i preko 100 datih poena u Bolonji - 107:100!

Ruski tim uspeo je da izdrži nalete koje je predvodio Miloš Teodosić tokom celog toka meča, ali je u drugom poluvremenu pokazao košarku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrednu Evrolige. Džamar Smit je blistao, a Ajzea Kenan je pogodio trojku u poslednjem minutu kojom je ugasio sve nade Virtusu.

Uložio je italijanski tim mnogo, doveo imena poput Teodosića i Belinelija, ali to nije bilo dovoljno za plasman u Evroligu (barem ne na parketu) i finale Evrokupa. Tamo ide - Uniks!

That's the shot of @SiP03 that sent UNICS to the #EuroLeague pic.twitter.com/MCJ41wXjga

Virtus je na ovom meču imao efikasnog Teodosića, a Uniks Džamara Smita, Nejta Voltersa, Okaro Vajta i Džona Brauna. To ekipa Aleksandra Đorđevića nije mogla da svari.

Zahvaljujući neuspehu Valensije, tima koji je osvajanjem Evrokupa u sezoni 2018/19 izborio mesto u elitnom društvu, finalisti drugog po rangu evropskog takmičenja naredne takmičarske godine obezbediće mesto među 18 najboljih ekipa Starog kontinenta. Zato je Monako već u Evroligi. A sada je poznat i drugi putnik.

U finalu Evrokupa igraće Monako i Uniks.

Teodosić je utakmicu završio sa 25 poena, tri skoka i devet asistencija. Belineli je ubacio jedan poen manje. Smit je dao 24 poena, Vajt 22, a Braun 20. Bivši košarkaš Zvezde Volters ubacio je 17.

Zaista je to bio meč dostojan borbe za Evroligu, nadmudrivanje sa obe strane, efikasno i ubojito. Uniks je ušao u duel kao autsajder, a uspeo je u nameri da u prvom poluvremenu ne dopusti Virtusu da se odlepi, pa je tim Aleksandra Đorđevića vodio sa samo dva poena razlike na odmoru.

Međutim, Uniks je na startu treće deonice uspeo da uvede meč u svoj ritam i da stigne do šest, pa onda i devet poena prednosti. Džon Braun je blistao u tim momentima, igrao možda i najbolju košarku u sezoni i Uniks je uspevao da ispuni plan koji je zacrtao pred utakmicu. Morgan se inače povredio u prvom poluvremenu i to je predstavljalo hendikep po Uniks.

Uniks je u poslednju deonicu ušao sa šest poena prednosti… Drama nije mogla da izostane.

EVROKUP - POLUFINALE (MAJSTORICA)

Sreda

Virtus - Uniks 100:107

/Teodosić 25 - Smit 24/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.