Šest poena Kalinića u pobedi Barselone nad Asvelom, Laprovitola nezadrživ

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 23:39

Šest poena Kalinića u pobedi Barselone nad Asvelom, Laprovitola nezadrživ

Košarkaši Barselone ostvarili su treću uzastopnu pobedu u Evroligi.

Oni su pred svojim navijačima bili bolji od Asvela, 101:92.

Tako su stigli do devetog trijumfa i zadržali drugu poziciju, dok je francuski klub pretrpeo deveti poraz u sezoni.

Treba reći da su gosti pružili jak otpor Barseloni, koja je prvu četvrtinu dobila sa četiri poena prednosti, da bi na poluvremenu imali pet poena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više, 50:45.

Najveću prednost Barselona je imala u trećoj četvrtini kada je u dva navrata bila na + 14, (78:64), na kraju, Lion je sveo razliku na devet poena.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Argentinac Nikolas Laprovitola sa 28 poena, 13 je dodao Džabari Parker, dok su po 12 postigli Tomas Satoranski i Vili Ernangomez.

Jan Vesesli je za 25 minuta postigao 14 poena, a Nikola Kalinić je za nepunih 27 minuta imao šest poena pogodivši dve trojke iz pet šuteva.

Kod Asvela, najefikasniji je bio Timot Luvavu-Kabaro sa 20 poena, 17 je dodao Žofri Lovernj, a 16 Nando de Kolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.