Šefik: Partizan samo sudije mogu da zaustave

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefik: Partizan samo sudije mogu da zaustave

Jedan od najboljih vaterpolo golmana na svetu, čuvar mreže crnogorske Budve Denis Šefik, izjavio je da samo sudije mogu da zaustave Partizan na putu do finala Evrolige.
Bivši čuvar mreže Partizana rekao je da srpski šampion bez dileme ima bolji tim od zagrebačke Mladosti, ali da veliki problem na tom meču može da bude suđenje.
- >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Iz iskustva znam da hrvatski klubovi u Evropi uvek imaju dobro suđenje. Bez obzira na to koji su ta tabeli u domaćem šampionatu i kako igraju, Mladost uvek ima dobar rejting kod sudija i to bi Partizanu mogao da bude veliki problem. Igrao sam ove sezone i protiv jednih i protiv drugih, &crno-beli' su svakako bolji tim, ali u polufinalu ne mora uvek bolji da pobedi - rekao je Šefik.
On tvrdi da Partizan igra najbolji vaterpolo u Evropi, ali je Pro Reko ipak favorit za titulu.
- Partizan pruža najbolje partije, a Pro Reko ima bez dileme najkvalitetniji tim. U procentima prednost dajem Italijanima, recimo 60:40 - naveo je Šefik.
Nekadašnji golman reprezentacije Srbije, a sada uzdanica državnog tima Crne Gore svestan je da njegov tim u polufinalu protiv Pro Reka ima minimalne šanse.
- Trebalo bi mnogo toga da se poklopi na toj utakmici, pa da ih iznenadimo.To znači da bismo mi morali da odigramo iznad, a oni ispod svojih mogućnosti, a zatim da ja odbranim gotovo sve. Sve je moguće, oni su favoriti, ali nećemo se predati - istakao je Šefik.
On je pohvalio kolege u redovima učesnika završnog turnira i istakao da prvi put na fajnal-foru brane čeiri najbolja golmana sveta.
- Slobodan Soro, Josip Pavić i Đakomo Pastorino su najbolji čuvari mreže na planeti. Ne znam da li će baš golmani da donesu prevagu, ali sigurno će ih biti teško savladati - zaključio je Šefik.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.