Savanović: Organizujemo F4 kao rođendan

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 20:37

Savanović: Organizujemo F4 kao rođendan

Nekadašnji košarkaš i sadašnji promoter Evrolige Duško Savanović uporedio je organizaciju fajnal-fora Evrolige sa proslavom rođendana u Srbiji.

"Organizacija Fajnal-fora Evrolige ljudima sa ovolikim iskustvom kao što su Srbi u svetu sporta je ništa, recimo kao proslava rođendana ili svadbe", rekao je za Tanjug Duško Savanović.

Beograd je dobio priliku da drugi put u četiri godine organizuje završni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnir Evrolige.

"Ogromna je čast to što se završni turnir Evrolige ponovo održava u Beogradu. Možda bi problem postojao negde drugde u svetu gde se ljudi ne bave sportom, ali nama to ne predstavlja problem", rekao je Savanović.

"Ljudi, mi moramo sebi dati kredita. Mi smo stvarno sposoban narod u poređenju sa drugim ljudima, jer u Evropi ima svega i svačega", dodao je nekadašnji reprezentativac.

"Fajnal for 2018. godine je bio dokaz da je to odrađeno bez većih problema i da je organizacija bila fenomenalna. Sad samo treba da potvrdimo to. Evroliga je prepoznala da je Beograd jedini grad koji može da organizuje turnir pored svih problema sa virusom korona", rekao je Savanović.

Polufinalni mecevi su na programu u četvrtak. Od 21 cas igra se duel izmedu Real Madrida i Barselone, dok se od 18 casova sastaju Olimpijakos i Efes, u kojem je Savanović proveo tri sezone.

"Sa jedne strane španski El klasiko, sa druge duel Efesa i Olimpijakosa, a dva tima imaju zaista dugu istoriju igranja međusobnih duela. Stvarno dva velika derbija na finalnom turniru. Navijaću za Efes jer sam svojevremeno igrao tamo", zakljucio je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.