Šarasu potrebno obezbeđenje, Pešić ga pobedio u Blaugrani VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarasu potrebno "obezbeđenje", Pešić ga pobedio u Blaugrani VIDEO

Košarkaši Barselone savladali su Žalgiris rezultatom 78:72 u 22. kolu Evrolige u meču odigranom u španskoj Blaugrani.

Barsa je pobedila Žalgiris po drugi put ove sezone, nakon što ih je u prvom meču u Litvaniji savladala posle produžetka.

Tim Svetislava Pešića pobedom je ostao usamljen na 5. mestu Evrolige, odmah iza Efesa a ispred Olimpijakosa, dok je Žalgiris zabeležio četvrti poraz zaredom i ostao van zone doigravanja.

Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je gradila prednost tokom prvog poluvremena i mirno je povećavala, pa je na poluvreme otišla sa +7. Poćetkom treće deonice Pešićevi izabranici su imali i dvocifrenu prednost, ali je usledio povratak čete Šarunasa Jasikevičusa, koja je u poslednjih deset minuta ušla sa dva poena "viška".

Domaćin je uspeo da se oporavi od napada zauhktalog Žalgirisa i da vrati rezultat u svoju korist, te da tu prednost održi sve do samog kraja, iako su gosti imali nekoliko prilika da meč učine zanimiljivijim u završnici.

Meč je obeležila i komična scena u kojoj je Jasikevičus bio ljut na sudije i hteo da se obračuna, ali su mu asistenti poslužili kao obezbeđenje i sprečili ga u tome da dobije tehničku grešku.

Adam Hanga bio je najefikasniji kod domaćih sa 14 poena, a pratili su ga Kevin Serafan sa 12 poena i šest skokova, Ante Tomić sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti, te Toma Ertel i Pjer Oriola sa po 10 poena.

Arturas Milaknis je postigao 17, a bivši plej Crvene zvezde Nejt Volters 15 poena. Istakao se i Eron Vajt, koji je imao deset poena i osam skokova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barsa zna kako protiv Žalgirisa

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2019

Košarkaši Barselone pobedili su Žalgiris u 22. kolu Evrolige u veoma dramatičnoj utakmici, rezultatom 78:72...Barsa je pobedila Žalgiris po drugi put ove sezone, nakon što ih je u prvom meču u Litvaniji savladala posle produžetka...Tim Svetislava Pešića pobedom je ostao usamljen na 5. mestu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.