Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 12:31

Šaras se vraća kući, Asvelu se ne piše dobro

Centralni meč dana u Evroligi je dolazak Barselone u Kaunas

Evroligaški petak u 12. kolu proći će u znaku povratka Šarunasa Jasikevičijusa u svoj Kaunas. Istina, neće moći da se pokloni pred punim tribinama Žalgirio Arene, ali s obzirom da je u pitanju njegov rodni grad i klub gde je beležio dosad najveće uspehe kao trener, biće to posebna situacija za njega.

Žalgiris je tim u najslabijoj formi u Evroligi trenutno sa serijom od pet poraza! Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobro počeo, tako je tim Martina Šilera doživeo brodolom poslednjih sedmica. Žalgirisova odbrana je skroz pukla poslednjih sedmica i sada dopušta rivalima čak 81,2 poena na 57,3 odsto za dva i 40,7 odsto za tri poena, što je i te kako zabrinjavajući podatak za domaćina.

U Kaunas stiže Barselona koja je prošle sedmice doživela šokantan poraz u Vilerbanu od Asvela, čime je prekinut niz od sedam evropskih pobeda. Barsa je Asvelu dozvolila čak 80 poena, ali i pored toga ima najbolju odbranu u takmičenju koja propušta svega 70,5 poena.

Istorija je apsolutno na strani Barselone. Katalonski gigant je daleko bolji u međusobnom skoru i slavio je u 25 od 30 susreta, uključujući i aktuelne tri recke zaredom. Prošle sezone Barselona je slavila u Žalgirio Areni sa 93:86, a pobedi su kumovali Nikola Mirotić s 24 i Kori Higins s 27 poena.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Efes se sa pet trijumfa u poslednjih šest kola podigao visoko na tabeli Evrolige i ne namerava tu da se zaustavi. Još se ne zna u kojem će tačno sastavu da nastupi Efes, koji je prošle sedmice slavio protiv Zvezde u Beogradu uprkos tome što nije bilo Vase Micića, Rodriga Bobue, Brajanta Danstona i Tibora Plajsa, ali istanbulski klub pokazao je veliki kvalitet i iskustvo uprkos velikom krateru na klupi.

Protiv Baskonije je Efes slavio četiri puta zaredom i gotovo redovno kada se ova dva tima sastanu sve pršti od poena. Prethodna dva meča, oba u Vitoriji, završena su sa stotkom Efesa (oba puta po 102 poena), s tim što je pre skoro godinu dana kaznena ekspedicija Ergina Atamana slavila sa čak 25 razlike!

Baskonija ima samo jedan poraz u poslednje četiri evropske utakmice, prošle sedmice se proslavila na gostovanju u Pireju sa 90:76, ali Efes je druga priča. U Istanbulu je Baskonija slavila samo jednom u poslednjih pet godina, a od dosadašnja tri evropska gostovanja dobila je samo taj meč protiv Olimpijakosa. Doduše, namučila je ozbiljno CSKA (89:86). Zanimljivo, Efes od početka sezone ima samo jedan trijumf kod kuće iz četiri utakmice. Svaki od tih susreta završen je s jednocifrenom razlikom, a pao je samo Makabi (91:89).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Real je prošle sedmice u Moskvi prekinuo seriju od pet trijumfa, mada je CSKA slavio s poenom razlike. Bio je to prvi meč bez Fakunda Kampaca, za koga Blankosi još nisu, niti trenutno planiraju da traže zamenu. Asvelu se ne piše dobro i ubedljiv kec mora da bude zaokružen.

Bajern je pao u poslednje dve sedmice i ima uzastopne poraze od CSKA i Panatinaikosa, a Himki bi mogao da bude idealan tim za povratak na pobednički kolosek. Istina, u prošlosezonskom duelu ovih timova u Minhenu slavili su gosti, ali Himki na gostovanjima ove sezone ima samo jednu pobedu i to u Sankt Peterburgu i ekipu bi poraza spasilo briljantno šutersko veče.

EVROLIGA - 12. KOLO

Četvrtak

CSKA - Olimpijakos 80:61

/Džejms 16 - Printezis 10/

Zenit - Fenerbahče 65:73

/Pangos 16 - Veseli 17/

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 81:76

/Vilbekin 23 - Lojd 24/

Olimpija Milano – Panatinaikos 77:80

/Panter 16 - Nedović 16/

Valensija - Alba 92:100

/Preplič 13 – Grejndžer 17/

Petak

17.30: (1,45) Efes (15,0) Baskonija (3,05)

19.00: (3,50) Žalgiris (16,0) Barselona (1,35)

20.30: (1,70) Bajern (14,5) Himki (2,30)

21.00: (1,15) Real Madrid (20,0) Asvel (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.