Šakota očekuje interesantan meč u Milanu, a Dobrić pobedu

Izvor: RTS, 04.Dec.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakota očekuje interesantan meč u Milanu, a Dobrić pobedu

Pred meč 12. kola Evrolige protiv Olimpije u Milanu trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da očekuje interesantnu utakmicu i dodao da veoma respektuje kolegu Etorea Mesinu.
Zvezda u milanskom "Mediolanum Forumu" gostuje u četvrtak veče od 20.45.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Očigledno da je ekipi Armanija cilj plej-of Evrolige, u gornjem su delu tabele. Sa druge strane, učinak u domaćoj ligi im je slab, što je čudno sa takvim sastavom i trenerom. I ostale ekipe po Evropi imaju promenljive rezultate, ali mi nemamo izbor", rekao je Šakota.
On je istakao da je regionalna liga na prvom mestu, i ulazna karta za EL.
"Nama je ABA liga prioritet, nismo u istoj situaciji, jer oni imaju ugovor i igraće Evroligu i sledeće sezone. Veliki respekt prema treneru Mesini, imaju jak sastav, igraju moderno, menjaju odbrane u zavisnosti od napadača, odgovaraju svim vrstama taktike. Jasno je da imaju visoke ciljeve i očekujem interesantnu evroligašku utakmicu. Voleo bi da odigramo jedan dobar, lep meč u Milanu", rekao je trener Šakota za klupski sajt.
Dres Olimpije nose Vladimir Micov i Nemanja Nedović, koji su bili članovi kluba sa Malog Kalemegdana, a Zvezdin košarkaš Ognjen Dobrić ističe da će u Milanu pokušati da dođu do pobede.
"Očekuje nas teška utakmica, protivnik je vrlo kvalitetan. Dobro igraju ove sezone u Evroligi, uz punu halu, ali idemo da odigramo što bolje u Milanu i da probamo da pobedimo. Poraz u Ljubljani nas nije poremetio i očekujem da pokažemo dobro izdanje. Imaju na svim pozicijama kvalitetne igrače, individualno su jaki, ali moraćemo da nametnemo svoj ritam i da pokušamo da dođemo do bodova", rekao je Dobrić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šakota realan: "ABA prioritet, ne možemo kao Milano..."

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2019

"Crveno-bele" čeka novi evropski izazov...Košarkaši Crvene zvezde putuju u Milano u sredu u večernjim časovima, gde ih već u četvrtak očekuje meč 12. kola Evrolige sa ekipom Armanija...Nakon sjajnog starta sezone, ekipa Armanija koja ima skor 7-4, poražena je u poslednja tri od četiri evroligaška...

Nastavak na Sportske.net...

Braun vodio Zvezdu do pobede u Milanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 10:07

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Olimpiju u Milanu 77:67 (20:18, 19:22, 18:10, 20:17) u utakmici 12. kola Evrolige...Pred više od 8.000 gledalaca u čuvenom "Forumu" Zvezdu je do treće uzastopne pobede u elitnom takmičenju, ukupno pete u sezoni, predvodio sjajni Lorenco Braun sa 21 poenom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.