ŠTA OVO ZNAČI ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Direktor Evrolige najavio učešće kluba koji niko nije očekivao

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 13:15

ŠTA OVO ZNAČI ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Direktor Evrolige najavio učešće kluba koji niko nije očekivao

Čeka se prvi potez Paulijusa Motiejunasa.

Najbolji srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan će za manje deset dana saznati hoće li zajedno biti deo evroligaškog društva za narednu sezonu.

Šampion ABA lige siguran je učesnik za evroligašku kampanju 2023/24, a ko će to biti možda ćemo saznati večeras u "Pioniru", a najviše kroz dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana za kada je zakazana potencijalni majstorica u "Areni".

Poraženi će strepeti iako spekulacije manje-više kazuju da će oba srpska tim gotovo sigurni biti među 18 učesnika elitnog takmičenja.

- Pričaćemo sa klubovima. Svih 18 iz prošle sezone bi mogli da ostanu i za narednu. Postoji i pitanje Turk Telekoma na stolu. Sve će biti jasno 29. juna kada bude održan sastanak klubova akcionara - rekao je novi generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.

👀 Türk Telekom'un gelecek sezon EuroLeague'de yer alıp almayacağı merak konusu.

📍 EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas, Türk Telekom'un EuroLeague'e katılma ihtimali ile ilgili konuştu.

— TrendBasket (@TrendBasket) June 20, 2023

Turk Telekom  na čiju klupu je ove nedelje stigao srpski trener Nenad Čanak je izgubio u prošlosezonskom finalu Evrokupa od Gran Kanarije koja je iz finansijskih razloga odustala od učešća u Evroligi iako su imali pravo na to.

Jedina promena mogla bi da bude oko Valensije koja nije ušla u plej-of, dok je Gran Kanarije osvojila Evrokup i to znači automatsku rokadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.