SADA I ZVANIČNO: Evroliga ima novog direktora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 19:08

SADA I ZVANIČNO: Evroliga ima novog direktora!

Poznata sudbina i Bodiroge...

Sada je i zvanično. Tokom srede popodne je najavljeno da je Maršal Glikman dobio naslednika, a sad je sve potvrdila Evroliga. Radi se o generalnom menadžeru Žalgirisa Paulijusu Motejunasu koji je zvanično postao novi izvršni direktor Evrolige.

Nedavno je na sastanku Evrolige objavljeno da Maršal Glikman neće nastaviti karijeru kao direktor Evrolige i da se traži novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čovek za taj posao.

Navodilo se da je jedan od razloga što su klubovi želeli smenu Maršala Glikmana i njegovo neslaganje sa predsednikom takmičenja, proslavljenim srpskim košarkašem Dejanom Bodirogom.

Evroliga na svom sajtu prenosi da je dogovor konačno dostignut i da će novi direktor biti Litvanac, Paulijus Motiejunas, a da će Bodiroga i dalje biti predsednik.

Svih 13 deoničara (klubova sa A licencom) Evrolige glasalo je za ovu opciju i sada je zvanično objavljeno da će Motiejunas i Bodiroga nastaviti sa velikim planovima takmiečenja.

Bodiroga je 14. septembra 2022. godine došao na ovu funkciju i nastaviće da radi na razvoju Evrolige, a kao što se vidi iz prikazanog primera, klubovi mu veruju da će biti uspešan.

Dejan Bodiroga extended as Euroleague Basketball President, Paulius Motiejunas named new acting CEO.

Read more about it here!https://t.co/5TGFa7owWa

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) June 15, 2023

Motiejunas ima 42 godine i naslediće Maršala Glikmana, a dugo je već direktor i generalni menadžer Žalgirisa pošto je tu funkciju obavljao od 2013. godine i deoničare Evrolige ubedio da je pravi čovek za mesto direktora takmičenja.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.