Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 11:16

Real nudi Vasi Miciću 2.500.000 evra! Na listi je i Nedović

Kraljevski klub vidi srpske bekove kao kapitalna pojačanja

Barselona je za prethodnih godinu, dve napravila Drim tim sa dovođenjima Mirotića, Gasola, Kalatesa, Higinsa, Dejvisa, Abrinesa, trenera Jasikevičijusa... I postala prvi favorit u svim takmičenjima. Pokazala je to i nedavno u Kupu kralja. Zato je Real Madrid prinuđen da odgovori.

Iako Madriđani bolje stoje u prvenstvu i tek nešto lošije u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evroligi, svesni su da na duže staze moraju da se ozbiljnije pojačaju kako bi držali korak sa večitim rivalom iz Katalonije. Zato je Kraljevski klub već počeo da pravi spisak pojačanja za narednu sezonu, a na vrhu te liste dominira ime Vasilija Micića.

Real je postigao verbalni sporazum sa trenerom Pablom Lasom oko produžetka ugovora koji ističe na kraju ove sezone. A onda u dogovoru sa njim kreće u renoviranje igračkog kadra. Lasova najveća želja je Vasa Micić iz Anadolu Efesa i Real će uraditi sve da mu je ispuni, javlja madridski Defensa Central. Srpski plejmejker je i u leto 2019. bio velika Lasova želja ali je tada prihvatio novi ugovor u Efesu. Od tada Realov trener mašta o njegovom dovođenju jer ga vidi kao kapitalno pojačanje na pozicijama ’jedan’ i dva’. Real je sada spreman da ga testira ponudom od 2.500.000 evra po sezoni što je ozbiljno više od onoga koliko Vasa zarađuje u Efesu. S tim što igranje u Realu i Madridu ipak nude više privilegija od igranja u Efesu i života u Istanbulu.

Reč je o sjajnoj finansijskoj ponudi koja u doba finansijske krize u evropskoj košarci zvuči još atraktivnije, ali Real ima strategiju kako da obezbedi taj budžet. Ljulj je pristao na redukciju ugovora, a klub će napustiti Nikolas Laprovitola. Jedina opasnost za Real je da Micić dobije ponudu iz NBA.

I nije samo Micić na Realovoj listi želja. Laso planira ozbiljnu rekonstrukciju spoljne linije. Očekuje se da ugovor sa Realom potpiše i francuski plejmejker Toma Ertel koji je nedavno prešao u Asvel sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. Takođe, Laso razmišlja i o Nemanji Nedoviću, budući da će Real na kraju sezone napustiti dugogodišnja haubica Džejsi Kerol. Nedović je i ranije bio na Realovom radaru kada je blistao u Unikahi ali se tada odlučio za bogat ugovor u Milanu. Posle serija povreda i malera, Nedović je ponovo zablistao u Panatinaikosu sa kojim ima ugovor do kraja sezone i zato je Real već stupio u kontakt sa njegovim agentom da bi se raspitao pod kojim uslovima može da dovede srpskog beka.

Opcija za spoljnu liniju je i Devin Buker koji je nedavno odbio ponudu Unikahe baš zbog šanse da potpiše za Real.

Podsetimo, klubovi u španskoj ligi će od sledeće sezone moći da u timu imaju najviše trojicu igrača koji nemaju pasoše država Evropske Unije, ali to neće biti problem za Real jer se očekuju odlasci Kerola, Laprovitole i najverovatnije Gabrijela Deka.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.