Real na finalnom turniru

Izvor: Politika, 08.Apr.2011, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real na finalnom turniru

U petoj utakmici četvrtfinala košarkaške Evrolige “kraljevski” klub pobedio Valensiju– 66:58

Pred više od 12.000 gledalaca u madridskoj dvorani “Kaha mahika”, u “majstorici” najuzbudljivije serije četvrtfinala košarkaške Evrolige, Real i Valensija su vodili veliki rat, u kojem je odlučujuću ulogu odigrao skok u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << “kraljevskog” kluba. Posle 15 godina, na “fajnal foru” elitnog takmičenja igraće Real, najtrofejniji evropski klub sa osam pehara, od kojih je u poslednje tri decenije osvojen samo jedan – 66:58 (11:17, 29:25, 18:9, 8:7) – 3:2 u seriji.

Tim našeg trenera Svetislava Pešića je mnogo bolje počeo meč, serijom od 11:2 u kojoj je devet poena ubacio srpski reprezentativac Duško Savanović. U drugoj četvrtini gost je imao i najvećih deset poena prednosti, ali je domaćin uspeo da se približi pre poluvremena, umnogome zahvaljujući “trojkama”. Sa dve na startu trećeg perioda je i preuzeo kontrolu (48:42) koju nije gubio do kraja.

 Na izmaku iscrpljujućeg španskog nadmetanja, i jedni i drugi su teško postizali koševe, pa je za prvih sedam i po minuta poslednje četvrtine bilo 4:4. Poslednji od samo 16 poena Valensije u drugom poluvremenu bila je “trojka” Martineza za 62:58 u 38. minutu, ali je na drugoj strani usledio i 16. ofanzivni skok Reala (na kraju 17, ukupno 45 uhvaćenih lopti) i poeni Ante Tomića.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Suarez i Taker sa po 12 poena, a Veličković nije ulazio u igru. Savanović je predvodio Valensiju sa 19 pogodaka i najboljim statističkim učinkom duela. U polufinalu završnog turnira (od 6. do 8. maja) u Barseloni, Real će igrati protiv izraelskog Makabija, drugi par čine grčki Panatinaikos i italijanska Sijena.

G. K.

objavljeno: 08.04.2011.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.