Rat u Izraelu stopirao sport – ugrožena i Makabijeva sezona u Evroligi

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 13:19

Rat u Izraelu stopirao sport – ugrožena i Makabijeva sezona u Evroligi

Zbog napada Hamasa na Izrael rano jutros proglašeno je ratno stanje u ovoj zemlji i samim tim do daljeg su stopirane sve sportske manifestacije.

Izraelski mediji prenose da su košarkaški i fudbalski klubovi već dali dozvolu internacionalcima iz svojih redova da mogu slobodno da napuste zemlju.

Ministarstvo kulture i sporta je proglasilo prekid svih sportskih dešavanja dok traje ratno stanje nakon što su pripadnici palestinskog Hamasa raketirali vojne i civilne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljeve na jugu zemlje.

Zvanično je već odložen meč fudbalskog prvenstva između Makabi Ironi Ramata i Hapoel Ber Ševe, a prema odluci resornog ministra biće odložene i sve preostale utakmice ovog kola.

Lokalni mediji javljaju da su pojedini strani igrači, košarkaši i fudbaleri, već počeli da odlaze iz Izraela.

Neki od klubova, poput košarkaškog Hapoel Ber Ševe, koji se nalazi na samom jugu zemlje, u kritičnoj zoni, rade na izvlačenju svojih igrača i njihovih prodica iz Izraela.

Za sada, nije poznato kako će se čitava situacija odraziti na Košarkaški klub Makabi koji je počeo takmičenje u Evroligi, pobedio Partizan u 1. kolu, a sada ga čeka gostovanje Milanu (12. oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.