Radonjić i Bajern obaraju rekorde

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić i Bajern obaraju rekorde

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedom nad Darušafakom od 116:70 u Evroligi oborili su šest klupskih rekorda.

Nema sumnje da iza svega stoji dobar rad ekipe na čijem kormilu je bivši trener Crvene zvezde i Budućnosti, Dejan Radonjić.

Košarkaši minhenske ekipe bili su veoma raspoloženi protiv ekipe iz Turske, došli su do treće pobede u šest utakmica i nalaze se trenutno u sredini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tabele Evrolige, tačnije na osmom mestu.

Prvi rekord od pomenutih šest jeste taj da je ovo bila najubedljivija pobeda ekipe u Evroligi. Razlika od +46 je zaista fascinantna kada se ima u vidi o kakvom takmičenju se radi. Uz to nikada nisu postigli toliko poena u jednoj evroligaškoj utakmici.

Takođe, Bajern je oborio rekord po ukupnom timskom indeksu korisnosti, koji sada iznosi 156.

Ostvaren je i najveći broj asistencija u jednoj utakmici, čak 28, ali posebno su bitni rekordi koji se tiču šuta i to onog za tri poena.

Bavarci su na pomenutom meču pogodili čak 18 trojki, a imaju i najbolji procenat šuta za tri poena do sada, čak 69.2 odsto.

- Bila je to veoma važna pobeda, posebno smo bili impresivni na šutu za tri poena. Ali sve što me sada zanima je utakmica sa Oldenburgom. I dalje ću insistirati na jakoj odbrani - rekao je Radonjić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.