Radnički može i do Evrolige

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički može i do Evrolige

Košarkaši Radničkog dočekuju u subotu (17h) ekipu Cedevite, u pretposlednjem 25. kolu NLB lige.

Iako je cilj Kragujevčana bio opstanak, tim Miroslava Nikolića teoretski može do pete pozicije na tabeli i kvalifikacija za Evroligu!

Da bi se to dogodilo Radnički mora da savlada i Cedevitu i Olimpiju u poslednjem kolu, a da mu se pri tome poklope ostali rezultati. Međutim, i ako ne bude peti, Radnički može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Evrokupa sledeće godine.

"NLB liga nikada nije bila ovako izjednačena, videćemo kako će se završiti. Sada samo razmišljamo kako da savladamo Cedevitu. U goste nam dolazi veoma jaka ekipa koja se do sada nije proslavila. Ali, sigurno da ima kvalitet da u Jezeru pobedi sa 15 poena razlike. Podrška sa tribina je ključ. Nadam se da će navijači ispuniti dvoranu do poslednjeg mesta i pomoći nam da se domognemo Evrope”, rekao je Nikolić.

Povrede igrača predstavljaće veliki problem stručnom štabu Radničkog.

"Špica, Stefan Stojačić i Aleksić su pod znakom pitanja, ne znam da li ćemo moći da računamo na njih”, rekao je Miroslav Nikolić.

Kragujevac je na nogama, Evropa nikada nije bila bliža, ali će već protiv Cedevite morati daleko bolje nego što je bio slučaj na gostovanju Širokom u prethodnom kolu.

"Cedevita je vrlo skupa i kvalitetna ekipa. Očekujem punu halu i podršku vernih navijača”, rekao je Predrag Miletić, bek Radničkog.

Duel u 'Jezeru’ biće i za Cedevitu veoma bitan. Zagrepčani kao i Kragujevčani, imaju skor 12-12.

„S obzirom na rasplet u ovoj, rezultatski ludoj sezoni NLB-a, izuzetno je bitna utakmica u kojoj nas pobjeda može dovesti do odlične pozicije uoči posljednjeg kola kada kod kuće dočekujemo Igokeu”, rekao je Aleksandar Petrović, trener Cedevite.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.