Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 15:09

Rade Zagorac i Nenad Miljenović osnovali Uniju igrača ABA lige

Cilj je unaprediti status igrača

NBA liga to ima još od 1954, Evroliga od 2018, a danas je i ABA liga dobila svoju Uniju igrača. Kako je saopšteno, udruženje košarkaša ABA lige pod nazivom VOICE osnovali su Rade Zagorac i Nenad Miljenović.

Reč je o neprofitnom udruženju sa sedištem u Beogradu čiji će cilj biti pre svega da zaštiti igrače u regionalnom takmičenju. Takođe i da “se doprinese razvoju i unapređenju njihovog položaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pruži podrška projektima koji će propagirati razvoj košarke, kao i da se prihvati i uvaži stav da je položaj košarkaša pred klubovima i organizatorima takmičenja jedno od najznačajnijih pitanja koja su vezana za napredak igre pod obručima u čitavom regionu“.

Udruženje košarkaša ABA lige imaće generalnog menadžera, Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji učestvuju u ABA ligi.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.