REBRAČA NEZADOVOLJAN: Katastrofalna odluka Evrolige

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2022, 00:03

REBRAČA NEZADOVOLJAN: Katastrofalna odluka Evrolige

Elitno takmičenje odlučilo da suspenduje ruske klubove.

Evroliga je juče i zvanično potvrdila da su ruski klubovi suspendovani iz ovog takmičenja i iz Evrokupa zbog situacije u Ukrajini, a usledile su i reakcije na takav potez. Legenda srpske i jugoslovenske košarke Željko Rebrača nezadovoljan je zbog ovakve odluke. Nekadašnji centar Partizana i reprezentacije Jugoslavije osetio je na sopstvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koži sličnu odluku pošto je Srbija bila pod sankcijama tokom 90-tih i reprezentacija četiri godine nije mogla da učestvuje na velikim takmičenjima.

 - To je po mom mišljenju katastrofalna odluka. Osetio sam to na svojoj koži devedesetih, kada nismo otišli na Olimpijske igre, ali to je van naše kontrole. Izlišno je pričati o nepravdi koja je naneta klubovima, kao i 1992. godine smatram da je katastrofa, kao i da se kažnjavaju nedužni ljudi - rekao je Rebrača.

Osvrnuo se Rebrača i na potencijalne probleme oko regularnosti takmičenja u Evroligi.

 - Ovakav potez dovodi do toga da li je regularna liga. Da li bi Hrvati bili drugi i igrali finale da smo mi otišli na to takmičenje? Odluku Evrolige smatram istom sa onom Australijan opena da Đokoviću zabrani učešće na prvom Grend Slemu. Sramnom i užasnom - zaključio je Rebrača.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Košarka,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.