Prosta logika Gran Kanarije: Igranje Evrolige nas košta 4 miliona, a zarada je jedva 500.000

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 21:43

Prosta logika Gran Kanarije: Igranje Evrolige nas košta 4 miliona, a zarada je jedva 500.000

Predsednik kluba sa Kanarskih ostrva Sitapa Savane kaže da je odustajanje od elitnog evropskog takmičenaj bila možda i najteža odluka.

Prvi čovek osvajača Evrokupa kaže da je presudio racionalan pogled na čitavu situaciju. Takmičarski, zbog navijača i zbog igrača, Evroliga je bila velika želja, ali sa finansijskog aspekta - bilo bi to ravno samoubistvu.

Podsetimo, Gran Kanarija je samim osvajanjem Evrokupa stekla pravo igranja u Evroligi za sezonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2023/2024, međutim posle mnogo vaganja odluka kluba je da se odustane od te zamisli.

Ekipa će i naredne sezone igrati drugo po jačini evro takmičenje, koje izuskuje daleko manja ulaganja.

"Da smo igrali Evroligu zaradili bismo 350.000-500.000 evra, a troškovi bi bili i do četiri miliona evra", objasnio je predsednik Gran Kanarije suštinski razlog zbog čega se odustalo od najbolje evropske košarke.

Poručio je i da bi igranje elitnog takmičenja bila "neodgovornost pod maskom hrabrosti".

"Odluku koju smo doneli bila je najteža u ovom trenutku zbog očekivanja ekipe, kluba i navijača, da se igra u Evroligi ponovo".

Napravio je paralelu između fudbalskog kluba sa Kanarskih ostvra Las Palmasa i Gran Kanarije pošto su se i jedni i drugi našli u manje više identičnoj situaciji - plasirali su se u viši rang takmičenja.

Razliak je u tome što Las Palmas može sebi da priušti igranje sa najboljima jer je La Liga daleko profitabilnije takmičenje.

"Košarka nije fudbal. Naši prijatelji iz Las Palmasa će ulazak u Primeru naplatiti sa 50-70 miliona evra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.