Produžetak u Atini

Izvor: RTS, 10.Dec.2010, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžetak u Atini

Atinski Panatinaikos preuzeo je prvo mesto u grupi D Evrolige, pobedom nad Olimpijom, posle produžetka. Barselona bolja od Fenerbahčea, Real ubedljiv protiv Lotomatike. U Partizanovoj grupi, pobede Kahe i Žalgirisa, nad Himkijem, odnosno Prokomom.

Panatinaikos Željka Obradovića dočekao je hit ovogodišnje Evrolige, ljubljansku Olimpiju, u derbiju grupe D. Na kraju, „zeleni" su slavili posle produžetka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (95:88), iako su „zmajčeki" bili nadomak velikog iznenađenja.

Kod pobednika, najefikasniji su bili Focis sa 17 i Dijamantidis sa 16 poena, dok je za slovenačku ekipu Keni Gregori postigao 19 poena. Panatinaikos je sada na čelu tabele sa skorom 6/2, dok je Olimpija na drugom mestu sa 5/3.

Barselona je igrala u Isatanbulu i ubeležila novu pobedu. Fenerbahče je savladan 75:69, što je Barsi omogućilo da preskoči večerašnjeg protivnika na drugom mestu tabele grupe C.

Najbolji kod pobednika bio je Bonifejs Ndong sa 14 poena, dok je Riki Rubio zabeležio 10 poena i isto toliko asistencija. Domaće je predvodio Roko Leni Ukić sa 13 poena i pet asistencija.

U grupi A, u kojoj nastupa Partizan, Žalgiris je kao gost savladao ekipu Prokoma (69:72) i obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja. U poslednjem meču grupe A, Kaha Laboral je na svom terenu savladala ruski Himki (89:81) i umešala se u borbu za top 16 fazu takmičenja.

Rezultati mečeva 8. kola Evrolige odigranih u četvrtak:

Ljetuvos Ritas - Šole 92:80

Panatinaikos - Olimpija 95:88 (89:89)

Makabi - Partizan 76:62

Prokom - Žalgiris 69:72

Kaha Laboral - Himki 89:81

Real Madrid - Lotomatika 72:50

Unikaha - Olimpijakos 76:74

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.