Preokret za pamćenje Mege na F8: Od -23 do pobede nad domaćinom u Kaunasu

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 17:17

Preokret za pamćenje Mege na F8: Od -23 do pobede nad domaćinom u Kaunasu

Mladi košarkaši Mege savladali su Žalgiris rezultatom 70:73 na završnom turniru Evrolige koji se igra u Kaunasu.

Ekipa Dragoljuba Avramovića je loše otvorila meč, a o tome svedočki podatak da su već u 23 deonici imali i zaostatak od čak 23 poena.

To je poslužulo kao poziv za buđenje srpskog predstavnika koji pre odlaska na pauzu smanjuje na 11 poena deficita.

Treća deonica je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolja za goste koji ne samo da su nadoknadili zaostatak u potpunosti, već su u poslednji kvartal ušli i sa pet poena prednosti. Ipak, nije izostala neizvesna završnica.

Gotovo tri minuta pred kraj nisu imali koš. Vitautas Žigas je srećom promašio šut koji bi njegov tim vratio u vođstvo, ali je na drugom kraju terena precizan bio Andrej Mušicki na šutu za dva i to uz faul. Realizovao je i dodatno slobodno bacanje i tako postavio konačane rezultat.

Pored njega, kod Mege se istakao Bogoljub Marković sa 22 poena i 11 skokova za indeks od 30. Filip Jović je imao 19 poena, 10 skokova i čak osam ukradenih lopti, te Asim Đulović koji je imao 17 poena, sedam skokova i dve asistencije uz isto toliko ukradenih lopti.

Naredni meč Mega igra u petak od 14 časova i 45 minuta protiv ekipe Next Generation Select, tima sastavljenog od igrača koji nisu sa svojim ekipama izborili mesto među osam najboljih.

Podsetimo, prethodno je drugi srpski predstavnik Crvena zvezda poražena protiv Reala (85:81).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.