Preokret – Turci ipak igraju Evroligu sa Srbinom na klupi?

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:43

Preokret – Turci ipak igraju Evroligu sa Srbinom na klupi?

Finalista Evrokupa, ekipa Turk Telekoma, bi mogla naredne sezona da igra u Evroligi.

Tu informaciju je potvrdio novoizabrani direktor elitnog takmičenja Paulijus Motiejunas, nakon što su svi već otpisali to kao mogućnost.

U finalu drugog po redu kontinetnalnog takmičenja je slavila Gran Kanarija, ali Španci su odustali od Evrolige jer su izračunali da im se prosto ne isplati.

Mnogi su smatrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njihovo mesto treba da preuzme tim koji je nedavno preuzeo srpski stručnjak Nenad Čanak i tako zamenio Erdema Džana. Ta ideja je odbačena u startu, barem naizgled, ali je Motiejunas otkrio da postoji mogućnost da do toga ipak dođe.

"Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara", rekao je Motiejunas i dodao:

"Turk Telekom je na listi (ekipa koje bi mogle sledeće sezone da igraju Evroligu)."

Dakle, odgovor bi trebalo da dobijemo 29. juna kada će posle pomenutog sastanka biti poznata imena učesnika Evrolige za sezonu 2023/24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.