Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020, 15:28

Predsednik Baskonije o nastavku Evrolige: Skeptičan sam, nije košarka fudbal

„Izgledno je da nastavimo sezonu u ACB ligi“, poručio Kerheta

Evroliga je zakazala 24.maj kao krajnji rok za odluku da li se nastavlja takmičenje.Stižu oprečna mišljenja. Čelnici klubova i igrači nisu voljni da tek tako nastave Evroligu posle pauze duže od dva meseca, dok sa druge strane gradovi uveliko apliciraju za domaćinstvo utakmica.

Predsednik španskog evroligaša Baskonije Hoze Antonio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kereheta izrazio je sumnju u nastavak Evrolige.

„Sve mi izgleda isuviše komplikovano. Svaka država ima svoju situaciju. Nastavak ACB-a izgleda realnije. Moglo bi da se igra u jednom gradu, što nije slučaj sa Evroligom. Pesimističan sam“, rekao je prvi čovek Baskonije.

On je naveo koja je glavna razlika između fudbala i košarke.

„Zabrinut sam, košarka ima manji kapacitet za generisanje novca od fudbala. Fudbal je u velikoj prednosti, televizijska prava donose novac. U košarci to nije slučaj i to je realnost“.

Zatim je dao primer izgleda budžeta kluba koji vodi da potkrepi tvrdnju.

„To je veoma podeljen budžet, ima više izvora, ali televizijska prava nisu među najbitnijima. Zbog toga svi naši drugi izvori finansiranja trpe“, zaključio je Kereheta.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.