Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 22:36

Predsednik ABA lige: Mornar žrtva korone, nije do nas - već do Evrolige

“Neka se ovo više nikad ne ponovi, već da jedino merilo bude parket“

Zapretila je vrhuška Mornara da planira da tuži ABA ligu i Evroligu, te da zatraži povraćaj novca zbog nemogućnosti da se takmiči u Evrokupu naredne sezone, a sve je više strana koje veruju da klub iz Bara ima svako pravo da bude ljut zbog konačnog raspleta.

Sa tim je delimično saglasan i prvi čovek ABA lige Domagoj Čavlović, koji za Sportklub kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mornar "žrtva virusa korona".

”ABA liga je od početka koronavirusa bila u kontaktu sa čelnicima Evrolige i Evrokupa. Tražili smo i ulagali maksimum napora kako bi obezbedili četiri mesta u Evrokupu, a smatramo da su sve četiri ekipe spremne i da zaslužuju mesto u drugom po rangu evropskom tamičenju. Žao nam je što je ovako ispalo, ali moram da naglasim da je odluku doneo menandžment Evrolige i Evrokupa”, kaže prvi čovek ABA lige za Sportklub i dodaje:

”Rekao bih da smo dobili još jednu žrtvu korona krize. Desilo se da jedan klub koji apsolutno zaslužuje da brani ugled regiona u Evrokupu nije dobio tu priliku. Zaista se svi nadamo da se ovakav način završetka sezone i ovakav način odlučivanja o tome ko će nastupiti u našoj ligi i evrokupovima više nikada neće ponoviti, te da će se odluke o tome donositi na jedinom merodavnom mestu, a to je parket”.

Podsetimo, u izjavi odmah posle objavljivanja spiska učesnika Evrokupa Đorđije Pavićević izjavio je da je odluka da Mornar ne bude učesnik tog takmičenja "sramna" i da će se razmotriti odluka o daljem učešću u ABA ligi, da bi samo dan kasnije izašlo saopštenje gde se pominje i tužba.

U Mornaru ogorčeni: Sramota! Preispitaćemo odluku da igramo u ABA ligi

Mornar je dosad angažovao Tejlora Smita iz Nantera i Aleksandra Lazića iz Primorske. Zanimljivo, zbog toga što su u Baru verovali da će igrati Evrokup nisu slali prijavu za FIBA Ligu šampiona, tako da Mornar možda uopšte neće igrati evropska takmičenja naredne sezone...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.