Izvor: Danas, 14.Okt.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz je nešto očekivano

Beograd - Nakon decenijske dosta uspešne priče u Evroligi, košarkaši Partizana odigraće večeras protiv Lijetuvosa u Litvaniji prvi meč Grupe E Evrokupa (18.30). Crno-beli su od sezone 2002/03 bili redovni učesnici najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja i sigurno će barem na početku Evrokupa imati pomešana osećanja.

Loša finansijska situacija doprinela je tome da tim za ovu sezoni nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << još uvek napravljen u skladu sa željama ljudi iz kluba. Dobra vest je da će Andreja MIlutinović, posle oporavka od povrede šake, biti u sastavu ekipe koja će se suprostaviti osetno pojačanom Lijetuvosu.

Prema rečima trenera Duška Vujoševića porazi od Lijetuvosa i Olimpije u narednom kolu ABA lige nešto su što se očekuje. Iskusni stručnjak posebne savete mogao je da dobije od Milenka Tepića, koji je prvi deo prošle sezone upravo proveo u ovom litvanskom klubu.

- Očekuje nas izuzetno teško gostovanje. Reč je o veoma organizovanom i stabilnom klubu. Oni ove sezone neće igrati regionalnu VTB ligu, zbog čega će akcenat staviti na Evrokup i domaće prvenstvo. Atipičan su tim, puno šutiraju za tri poena, često i iz nerezonskih situacija, pogotovo u fazi tranzicije. Pružićemo maksimum pa šta bude - naveo je zamenik kapitena.

Za detaljnu analizu večerašnjeg protivnika Partizana pobrinuo se Velimir Gašić, prvi pomoćnik trenera Vujoševića.

- Ekipa je dosta renovirana u odnosu na prethodnu sezonu. Puno šutiraju za tri poena, insistiraju na kontranapadu i realizaciji u ranoj fazi utakmice. Podmladili su tim i samim tim dobili su na atleticizmu i intezitetu u toku meča. Doveli su trojicu dosta dobrih američkih igrača: Leslija Trejvisa, Bilija Berona i Majka Mozera, koji su se odlično uklopili u sistem. Ne ističu se visinom pod košem, ali se zato njihovi igrači iz centarske linije odlično izvlače na šut prilikom igre dva na dva. Moraćemo da obratimo pažnju na skok, jer njihovih svih pet igrača nakon šuta kreću na loptu. Kontrola ritma biće od suštinske važnosti - bio je Gašić detaljan u opisu rivala.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Partizan kreće iz Viljnusa

Izvor: Sportal.rs, 15.Okt.2014, 08:37

Košarkaši Partizan NIS igraju u Viljnusu protiv Lijetuvos Ritasa, utakmicu prvog kola grupe..E Istočne konferencije Evrokupa. Utakmica Lijetuvos Ritasa i Partizana počinje u 18.30...Crno-beli ove sezone igraju u Evrokupu, posle 13 uzastopnih godina u Evroligi. Evrokup se od ove sezone igra u novom...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.