Poraz Poceka na debiju, Lesor dominirao nad Baskonijom – dabl-dabl Francuza posle okršaja sa navijačima

Izvor: B92, 27.Okt.2023, 22:18

Poraz Poceka na debiju, Lesor dominirao nad Baskonijom – dabl-dabl Francuza posle okršaja sa navijačima

Košarkaši Virtusa i Panatinaikosa ostvarili su pobede u okviru petog kola Evrolige.

Tim iz Bolonje je na gostovanju u Lionu bio bolji od Asvela na debiju Đanmarka Poceka na klupi francuske ekipe rezultatom 87:84.

Meč je rešio Ajzeja Kordinije prodorom na 10 sekundi do kraja, nakon čega je usledila loša reakcija domaćeg tima i propuštena prilika posle šuta Majka Skota.

Kordinije je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i najefikasniji u redovima pobedničke ekipe sa 20 poena, Toko Šengelija je dodao 18, a Marko Belineli je imao 16 poena.

Kod Asvela Jusufa Fal je imao 16 poena i šest skokova, Lovernj je imao 14, Skot 13, a De Kolo 12 poena.

Francuski predstavnik je najgori tim u ovogodišnjem izdanju Evrolige, s obzirom na to da su jedini zabeležili svih pet poraza. Tu seriju će pokušati da prekinu protiv Žalgirisa na uvek neugodnom gostovanju u Kaunasu.

Virtus je nastavio sa sjajnim otvaranjem sezone, ovo im je četvrta pobeda u pet kola, a u narednom igraju protiv Efesa kod kuće.

U drugom meču večeri Panatinaikos je u "OAKA" areni slavio protiv Baskonije rezultatom 95:81.

Gosti su igrali sa osmoricom u rotaciji i bez do sada najboljeg igrača Čime Monekea koji je susret posmatrao sa klupe. Stoga i ne čudi da je rezultatska neizvesnost izostala u Atini.

Igrač meča bio je Matijas Lesor sa 23 poena (8/16) i 14 skokova, što su njegovi rekordi karijere u obe statističke kategorije, za 28 i po minuta na parketu i uz po dve izgubljene lopte i blokade. Francuz je igrao sa motivom više, nakon što se navijačima "zelenih" nije svidelo to što je proslavljao pobedu Partizana u derbiju protiv Crvene zvezde.

Pored njega, "Dino" Mitoglu je imao identičan poenterski učinak, Kajl Gaj je dodao 13, a Kostas Slukas 12 poena uz četiri skoka i sedam asistencija.

Kod Baskonije, Markus Hauard je imao 22 poena, Niko Menion 17, kao i srpski košarkaš Vanja Marinković.

Sa ovim porazom Duško Ivanović je još korak bliže klupi španskog tima, koja bi uskoro mogla da se zahvali na saradnji Đoanu Penjaroji. Baskonija ima samo jedan trijumf u uvodnih pet kola pred gostovanje Partizana.

Panatinaikos je stigao do druge pobede u mandatu Ergina Atamana, a naredni duel igraju u Barseloni protiv istoimenog tima.

Evroliga, 5. kolo

Četvrtak

Partizan - Crvena zvezda 88:86

Alba - Milano 85:82

Real - Barselona 65:64

Monako - Makabi 107:79

Olimpiajkos - Anadolu Efes 75:57

Petak

Žalgiris - Valensija 72:87

Asvel - Virtus 84:87

Panatinaikos - Baskonija 95:81

Bajern - Fenerbahče (u toku)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.