Poraz Partizana u Tel Avivu

Izvor: Politika, 10.Dec.2010, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Partizana u Tel Avivu

TEL AVIV – Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Tel Avivu od Makabija sa 62:76 (11:23, 13:19, 16:18, 22:16), u utakmici osmog kola Grupe A u Evroligi.

Partizan sada ima učinak od po četiri pobede i poraza, dok je Makabi sa sedam pobeda prvi u Grupi A i sa te pozicije će u Top 16 fazu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Gist sa 14 poena i pet skokova, 13 je postigao Kurtis Džerels, dok je Jaka Klobučar dodao 11 poena.

Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u pobedničkom timu bio je Lior Eliahu sa 16 poena, uz šut za dva poena 8/8, Džeremi Pargo ubacio je 14, a poen manje postigao je Čak Eidson, koji je imao i devet skokova.

U sledećem, pretposlednjem kolu Partizan će 15. decembra igrati u Beogradu protiv Prokoma, dok će dan kasnije Makabi biti domaćin Himkiju.

Partizan nije pružio veći otpor Makabiju u želji da se približi plasmanu u fazu Top 16. Makabi je već u prvoj četvrtini stekao veliku prednost i lako je održavao do kraja meča.

Izraelska ekipa je već na početku meča stekla osetniju prednost, 11:2, a ona je u jednom trenutku došla i do 14 poena - 23:9. Makabi nije toliko dobro igrao koliko je koristio slabu igru Partizana, koji je na parketu delovao kao da nema energije.

Igrači tima iz Tel Aviva često su imali priliku da postižu lake poene, kao i da neometano beleže ofanzivne skokove. Napad Partizana delovao je statično, a odbrana bledo. Crno-beli su, ipak, krajem prve i početkom druge četvrtine napravili seriju od 8:0 i prišli do 23:17.

Partizan je bio u naletu i uspeo je za trenutak da ućutka arenu Nokija pošto su Gist i Nejtan Džavai atraktivno blokirali najkrupnijeg centra Evrolige, Sofoklisa Skorcijanitisa.

Nalet Partizana nije dugo potrajao, pošto su Skorcijanitis i Pargo poenima trgnuli svoj tim, a tada je igra dobila izgled koji je imala u prvoj četvrtini - Makabi je igrao, a gosti su pokušavali da pariraju.

Partizan je u prvoj četvrtini promašio četiri penala, a do poluvremena i pet. Šut za tri poena imao je 1/9 i osam izgubljenih lopti, od čega su samo dve bile ukradene, a ostalo su bila pogrešna dodavanja u napadu. Makabi je takođe za tri poena šutirao 1/9, ali je za dva imao 60 odsto uspešnosti i samo tri izgubljene lopte.

Eilahu, Pargo i Eidson poenima su održavali prednost.

Drugo poluvreme nije donelo promenu, već je razlika na terenu postala još očiglednija. Makabi je u trećoj četvrtini vodio sa čak 27 poena prednosti - 55:28. Igrači Partizana promašivali su iz igre, dok je Makabi osvajao lopte i pogađao.

Crno-beli su poslednji pokušaj preokreta imali na kraju treće i početku četvrte četvrtine, kada su od zaostatka 58:30 pred kraj treće deonice došli do 60:43 na početku poslednje. To je, međutim, bio kraj nadanja za Beograđane, pošto su Skorcijanidis i Dejvid Blu poenima i Eidson jednom ukradenom loptom zaustavili Partizan.

Crno-beli su do kraja utakmice poenima Gista, Džerelsa i Klobučara uspeli da ublaže poraz.

-----------------------------------------------

Košarkaši Partizana razočarani svojom igrom

TEL AVIV– Košarkaši Partizana saglasili su se da su veoma loše odigrali utakmicu protiv Makabija u Evroligi.

„Mora se priznati da je na našu lošu igru mnogo uticao Makabi, koji ove sezone stvarno igra odlično. Da ih ne poredim sa prošlosezonskom ekipom, ali ove sezone igraju dominantno”, rekao je kapiten Partizana Petar Božić novinarima posle utakmice.

„Mi nismo uradili ono što smo se dogovorili, a to je pre svega da zaustavimo njihov ofanzivni skok, koji im je omogućavao druge napade. Nismo zaustavili ni kontre, niti sve ono što je trebalo. Moramo te stvari da dovedemo u red”, dodao je on.

Partizan će u sledećem kolu igrati na svom terenu utakmicu protiv Prokoma, koja će biti od velikog značaja za plasman u Top 16 fazu.

„Svaka utakmica je za nas biti ili ne biti. Istina je da će meč sa Prokomom imati ogromnu težinu, ali mi sada o tome ne smemo da razmišljamo, jer nas čeka utakmica sa Zadrom u Jadranskoj ligi”, rekao je Božić.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da je njegov tim loše odigrao celu utakmicu.

„Loše smo odigrali čitavu utakmicu i nema tu šta mnogo da se kaže. Odigrali smo lošu odbranu, u napadu smo slabo reagovali na njihov presing. Oni su odmah stekli ogromu razliku, a mi smo se do kraja samo trudili da je smanjimo”, rekao je on.

„Mi pre svega moramo da se koncentrišemo na Jadransku ligu, čeka nas Zadar. Sa ovakvom igrom u Evroligi ne možemo da stignemo daleko. Ovo je težak period, težak raspored”, dodao je najiskusniji igrač srpskog šampiona.

Centar Partizana Nejtan Džavai tokom cele utakmice vodio je veliku borbu sa Sofoklisom Skorcanitisom.

„On je izuzetno jak, izuzetno tvrd i tako igra. Bilo je teško čuvati ga. U utakmici smo pogrešili što smo dopustili previše ofanzivnih skokova”, rekao je Džavai.

Odgovor za lošu igru u Tel Avivu nije imao ni Kurtis Dzerels.

„Jednostavno nismo dobro igrali. Ne znam zbog čega, da smo znali popravili bismo to i dobili bismo utakmicu”, rekao je on.

I košarkaš crno-belih Džejms Gist priznao je da je njegova ekipa podbacila.

„Moramo da priznamo da je Makabi igrao sjajno, sa mnogo ofanzivnog skoka. Imali su mnogo kontranapada, a mi smo igrali loše”, rekao je on.

Beta

objavljeno: 10.12.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ratko Varda MVP 8. kola Evrolige

Izvor: Blic, 10.Dec.2010

Centar Prokoma Ratko Varda najkorisniji je igrač 8. kola Evrolige...U porazu poljskog tima od Žalgirisa sa 72:69, nekadašnji centar Partizana je ubacio 25 poena, a uz šut 10/12 imao je i osam skokova, dve "krađe” i blokadu za ukupno 31 indeksni poen...Taj učinak, kojim je Varda postao prvi...

Nastavak na Blic...

Partizan izgubio od Makabija

Izvor: TV Avala, 10.Dec.2010

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Tel Avivu od Makabija sa 62:76 (11:23, 13:19, 16:18, 22:16), u utakmici osmog kola Grupe A u Evroligi.

Nastavak na TV Avala...

MAKABI RAZVALIO "CRNO-BELE"

Izvor: Kurir, 10.Dec.2010

Nismo očekivali da pobede, ali ni da ovako jeftino prodaju kožu. Ispalo je da su košarkaši Partizana pričali prazne priče posle poraza od Himkija. „Biće bolje protiv Makabija“, ponavljali su uglas, ali su u Tel Avivu opet odigrali očajno - 76:62 (23:11, 19:13, 18:16, 16:22)...Crno-beli su...

Nastavak na Kurir...

Barać bar mesec dana van terena

Izvor: B92, 10.Dec.2010

Prvi centar ekipe Kaha Laborala Stanko Barać istegao je ligamente kolena i odsustvovaće sa parketa najmanje mesec dana. ..To je ozbiljan udarac za aktuelnog prvaka Španije, pošto na poziciji 'pet' trener Duško Ivanović ima jedino mladog Dejana Muslija. ..Osim toga, Barać je na fenonemalan način...

Nastavak na B92...

Partizanov put do Top 16

Izvor: S media, 11.Dec.2010, 09:09

Košarkaši Partizana nisu sa belom zastavicom otišli u Tel Aviv, ali se, ruku na srce, i nisu mnogo nadali pobedi u 8. kolu Evrolige protiv lidera A grupe...Međutim, niko nije očekivao da će samo pukom srećom i padom koncentracije igrača u žutim dresovima biti izbegnut još jedan rezultatski...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.