Popovski-Turanjanin u Ostendeu

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovski-Turanjanin u Ostendeu

FMP je ostao i bez drugog kapitena juniorske ekipe. Posle Nenada Miljenovića koji je prešao u Partizan MTS, ni Stefan Popovski Turanjanin neće potpisati prvi profesionalni ugovor sa matičnim klubom, već je to učinio sa – Ostendeom.
- Sve je gotovo – rekao nam je supertalentovani krilni igrač. – Uskoro mi počinju pripreme sa juniorskom reprezentacijom, pa kada završimo takmičenje na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prvenstvu, priključiću se klubu. Dogovor je da to bude 17. ili 18. avgust, tada počinju pripreme.
Član prve petorke na nedavno održanom završnom turniru juniorske Evrolige priznao je da je mnogo razmišljao i da se nije lako odlučio da tako rano ode u inostranstvo.
- Dosta sam se dvoumio, da li da ostanem u Srbiji, možda odem u neki evropski klub ili na studije u Ameriku. Jedino što sam sve vreme bio siguran, jeste da želim da promenim sredinu. Takav sam tip, uvek volim da idem dalje. Odjednom se pojavila ta priča sa Ostendeom i bila mi je veoma zanimljiva. Zajedno sa roditeljima sam odlučio da prihvatim ponudu. Mislim da je to za mene najbolje rešenje. Videćemo, vreme će pokazati.
Adaptacija na Ostende biće lakša jer su tamo dvojica naših internacionalaca, Veselin Petrović je već postao starosedelac, a tamo je i Dušan Katnić, po godinama mnogo bliži Stefanu.
- Čuo sam da će sledeće sezone doći još jedan naš igrač, plejmejekr Krke, Dušan Đorđević. Nikoga od njih ne poznajem lično, ali uveren sam da će mi biti prava podrška. Nešto kao roditelji.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.