Ponovo se probudila zver u Boriši Simaniću, od Albe ni dugmići nisu ostali!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se probudila zver u Boriši Simaniću, od Albe ni dugmići nisu ostali!

Zvezda se plasirala u polufinale kvalifikacionog turnira Evrolige...

Prvo Budućnost, potom Sparsi, a onda i Alba! Juniorska košarkaška ekipa Crvene zvezde ostvarila je i treći uzastopni trijumf na kvalifikacionom turniru Evrolige, pošto su u dvorani u Železniku na sitne delove rastavili vršnjake berlinske Albe - 98:78 (24:17, 22:27, 31:12, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 21:22).

Ovim trijumfom supertalentovani tim sa Malog Kalemegdana plasirala se u polufinale, a do kraja dana saznaće i ime protivnika u borbi za finale. Crveno-beli imali su najviše milosti prema nemačkom sastavu, ali se u Boriši Simaniću još jednom probudila zver, koja je rivala oborila na pleća i zadala najjači udarac. Međutim, publika u dvorani imala je priliku da pogleda jedno izuzetno uzbudljivo poluvreme, da bi posle Crvena zvezda snažnom odbrnaom okrenula stvari u svoju korist i u trećem kvartalu praktično došla do nove recke. Treći kvartal završen je rezultatom 31:12.

Zvezdin golobradi dugajlija meč je završio sa 25 poena (5/8 za tri), šest skokova, te tri blokade, za ukupni indeks korisnosti 27, a vrlo jak utisak ostavio je Aleksa Radanov sa 13 poena, pet skokova, pet ukradenih lopti, četiri asistencije i četiri iznuđena faula. Dobru rolu imao je i mlađi brat Nikole Rebića, Petar, koji je skupio 15 poena, sedam asistnecija, tri skoka i dve ukradene lopte. Albinu listu strelaca predvodio je talentovani Ferdinand Cilka sa 20 koševa, sedam uhvaćenih lopti i pet završnih dodavanja, dok su Filip Herkenhof i Aleksander Meler imali po 11 koševa.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.