Pomirile se FIBA i Evroliga

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 18:32

Pomirile se FIBA i Evroliga

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i Evroliga postigle su dogovor da više ne bude preklapanja kalendara klupskih i reprezentativnih takmičenja.

Do pomirenja je došlo posle višegodišnjih sukoba i rata koji je trajao na relaciji FIBA - Evroliga, u kom se sve obijalo igračima o leđa, kada nisu mogli da usklade klupske i reprezentativne obaveze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“FIBA i Evroliga su postigle dogovor da izbegnu preklapanja takmičenja reprezentacija i klubova u sezoni 2023/24. Takođe su potvrdile da će nastaviti sa razgovorima u narednih 12 meseci da bi postigle zajednički prihvatljiva rešenja za dobrobit košarke u Evropi i svetu. Daljih komentara po ovom pitanju neće biti”, stoji u saopštenju.

Tokom sezone 2023/24, postojaće samo jedan FIBA prozor za nacionalne timove u februaru 2024. godine.

Glavni odbor FIBA odlučio je da spoji prvi prozor i drugi prozor, kao što je urađeno i posle FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.