Podvig Novosađana – opet u Evroligi

Izvor: Politika, 10.Okt.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig Novosađana – opet u Evroligi

Na kvalifikacioniom turniru u Novom Sadu: Vojvodina – Sinteza 8:6 (3:3, 0:0, 2:1, 3:2)

Prošle godine su vaterpolisti Vojvodine načinili podvig plasmanom u Evroligu, a sada su to ponovili. Ipak, ovaj podvig je još veći, jer im je tim bio još mlađi.

Na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu nije ih poremetio poraz u prvom kolu od mađarskog Segeda s 11:6. Šansu su sebi stvorili pobedom u drugom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << protiv italijanske Breše (7:5), a iskoristili su je savladavši juče rusku Sintezu s 8:6 (3:3, 0:0, 2:1, 3:2).

Gosti iz Kazanja su strahovito počeli – poveli su s 2:0, pa s 3:1. Međutim, Novosađani nisu izgubili glavu, pa su smogli snage da već u prvoj četvrtini izjednače. U drugoj nije bilo pogodaka, a u trećoj su stekli i dva gola prednosti (5:3), a kad su u poslednjem delu igre došli i do preimućstva od tri gola razlike (7:4, pa 8:5) bilo je jasno da će naš vaterpolo i ove sezone imati dva predstavnika u najjačem međunarodnom klupskom takmičenju (Partizan je na osnovu rejtinga pošteđen kvalifikacija za Evroligu).

Novosađani su igrali protiv klubova s velikim ambicijama, čiji su timovi sastavljeni od poznatih igrača. Kako je Vojvodina ostvarila svoju želju objasnio je njen sportski direktor Kolja Lazor:

– Iskustvu smo suprotstavili mladost, to jest zalaganje i brzinu. Ovo je veliki uspeh, pre svega igrači koji su dali svoj maksimum u ovom trenutku, ali za koje verujem da će vremenom biti još bolji i da ćemo dostojno da reprezentujemo srpski vaterpolo u Evroligi. Ujedno, to treba da im bude i veliki podstrek za dalji rad, jer moraju da shvate da samo treniranjem i radom mogu da napreduju. Igranje među 16 najboljih u Evropi sigurno će doprineti tom razvoju. U to duboko verujem, jer iako je ovo mlada ekipa, još nedovoljno uigrana, već postiže dobre rezultate.

Prvo mesto u grupi je osvojio Seged, koji je savladao sve protivnike u grupi (Sintezu s 10:8, a Brešu s 11:10). Sa po jednim bodom, osvojenim u međusobnom okršaju (9:9) na dva poslednja mesta, koja vode u Kup LEN, završili su Italijani i Rusi.

Bazen: Slana Bara. Gledalaca: 300. Sudije: Špigel (Nemačka) i Savčenko (Belorusija). Isključenja: Vojvodina 10(2), Sinteza 5(3). Peterci: Vojvodina 1(1), Sinteza 1(1).

VOJVODINA: Marinković, Marić, M. Mitrović, Vuksanović 4, Miličić, Vapenski 1, Matović, Ovuka, Ranđić 1(1), Ubović 1, Basara 1, Maksimović, V. Mitrović. Trener: Stanojević.

SINTEZA: Maksimov, Basik 1, Zinatulin, Odincov, Klikovac 1, Tihonov, Halturin 1(1), Šertvitis 1, Aksjonov, Zakirov 2, Jelizarov, Ašajev, Dutkin. Trener: Zaharov.

S. R.

-----------------------------------------------------------

Kikinđani trijumfalno idu dalje

VATERPOLO – Ubedljivom pobedom protiv nemačkog Vajdena (14:2) na kvalifikacionom turniru u Kotoru ŽAK iz Kikinde je zauzeo drugo mesto i trijumfalno ulazi u drugi krug Kupa Evropske plivačke federacije. Kikinđani su u prvom kolu savladali francuski Šeminots (7:6), u drugom ukrajinski Iljičevec (9:7), dok su jedini poraz pretrpeli od domaćina turnira i branioca trofeja Kataro (9:5).

objavljeno: 11/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.