Počinje Evroliga!

Izvor: B92, 06.Okt.2022, 08:28

Počinje Evroliga!

Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje u četvrtak.

Prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije.

Crvena zvezda i Partizan predstavljaće region u elitnom takmičenju, igraće se večiti derbi u Evroligi, pošto su posle suspenzije ruskih klubova (CSKA, Zenit, Uniks), crno-beli dobili vajld-kard. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Efes, predvođen Vasilijem Micićem, pokušaće da osvoiji treću uzastopnu titulu, što je u novijoj istoriji uradila samo Jugoplastika.

Prema prognozama najveći rivali za titulu biće im Real Madrid, Barselona sa Nikolom Kalinićem, Fenerbahče sa Nemanjom Bjelicom, Makabi, a možda i Virtus, povratnik u elitno društvo, na čelu sa Milošom Teodosićem.

Biće zanimljivo videti kako će Dejan Radonjić predvoditi Panatinaikos u elitnom društvu, a naravno, nikada se ne sme otpisati ni drugi grčki velikan, Olimpijakos.

Na startu sezone Efes dočekuje Crvenu zvezdu, dok Partizan gostuje Albi iz Berlina, a prvi večiti derbi u Evroligi odigraće se 8. decembra u Štark areni, a domaćin je Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje Evroliga: Efes brani titulu, večiti derbi i u eliti

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2022

Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje danas i prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.