Pobede Olimpijakosa,Fenera i Neptunasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Olimpijakosa,Fenera i Neptunasa

Košarkaši Neptunasa savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Valensije sa 94:87 (24:17, 29:25, 20:21, 21:24), u utakmici 5. kola D grupe Evrolige. Pobede Fenerbahčea i Olimpijakosa.

Litvanski tim zabeležio je drugu pobedu kojom je zadržao šanse za plasman u Top 16 fazu, dok je Valensija čak četvrtim porazom napravila korak nazad ka ostvarenju tog cilja.

Domaćina su do vrednog uspeha predvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gailijus sa 19, Zavackas sa 15 i Vasilijus sa 12 poena, dok su u timu Valensije najefikasniji bili Ribas sa 22 i Dubljević sa 18.

Srpski internacionalac u Valensiji Vladimir Lučić za 26 minuta provedenih na parketu ubacio je 12 poena.

Po dve pobede u D grupi imaju Crvena zvezda i Laboral, koji večeras međusobno igraju u Vitoriji, kao i Galatasaraj, koji gostuje Olimpijakosu u Pireju.

Ranije danas Nižnji Novgorod osvojio je dragocene bodove u grupi A savladavši u Kazanju domaći Uniks sa 79:73 (21:16, 18:18, 15:14, 25:25).

U ostalim mečevima A grupe sutra igraju Efes - Real Madrid i Sasari - Žalgiris.

Fenerbahče pobedio Bajern uz rekord Gaudloka

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Minhenu Bajern sa 93:86 (19:22, 31:22, 19:16, 24:26), u utakmici petog kola Grupe C u Evroligi i zabeležili treću pobedu u tom takmičenju.

Ekipu Željka Obradovića do pobede je predvodio Endru Gaudlok sa 34 poena, od kojih je postigao 10 "trojki", što je novi rekord Evrolige.

On je ubacio 10 "trojki" iz 13 pokušaja.

Pobedi su doprineli i bivši košarkaši Partizana Bogdan Bogdanović sa 18 poena i sedam asistencija i Jan Veseli sa 11 poena i pet skokova, kao i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica sa 12 poena i sedam skokova.

U ekipi Bajerna, koju predvodi srpski trener Svetislav Pešić, Vasilije Micić i Nihad Đedović postigli su po 16 poena, a Heiko Šafarcik i Džon Brajant po 15 poena.

Fenerbahče sada ima tri pobede i dva poraza, a Bajern pobedu i četiri poraza.

Olimpijakos ubedljiv protiv Galatasaraja

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras u Atini Galatasaraj sa 93:66 (26:13, 23:26, 19:14, 25:13), u utakmici petog kola Grupe D u Evroligi i zabeležili petu pobedu u tom takmičenju.

Otelo Hanter bio je najefikasniji u grčkom timu sa 17 poena i 10 skokova, Vasilis Spanulis ubacio je 16 poena uz sedam asistencija, a Evangelos Macaris 15 poena.

U ekipi Galatasaraja Karlos Arojo postigao je 14 poena, a Ender Arslan 10 i njih dvojica su jedini sa dvocifrenim učinkom. Nejtan Džavai dodao je devet, Vladimir Micov osam poena, a Zoran Erceg pet poena.

Posle pet kola Olimpijakos je zadržao maksimalan učinak, a Galatasaraj ima dve pobede i tri poraza. Posle pobede u Vitoriji protiv Laborala (86:66), druga u grupi je Crvena zvezda sa tri pobede i dva poraza.

Sa dve pobede i tri poraza Laboral je četvrti, isti skor ima i petoplasirani Neptunas, dok je Valensija poslednja sa pobedom i četiri poraza.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neptunas bolji od Valensija, Gaudlok "ubio" Bajern

Izvor: RTS, 14.Nov.2014, 00:23

Košarkaši Neptunasa savladali su na domaćem terenu ekipu Valensije. Olimpijakos ubedljiv protiv Galatasaraja u Atini. Fenerbahče savladao Bajern u gostima, uz fantastičnu partiju Endrjua Gaudloka i novi rekord u broju ubačenih trojki u jednoj evroligaškoj utakmici...Litvanski tim zabeležio je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.