Pobeda Zvezde u Istanbulu

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zvezde u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Galatasaraj u Istanbulu sa 85:83, u okviru drugog kola Evrolige. Simonović najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu ove sezone u Evroligi, pošto su u drugom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na gostovanju u Istanbulu savladali Galatasaraj sa 85:83.

Crveno-beli su loše počeli meč, domaći tim je prvu deonicu rešio u svoju korist rezultatom 30:17, ali od tada su izabranici Dejana Radonjića zaigrali mnogo bolje i u jednom trenutku imali čak i 15 poena prednosti.
Zvezdina pokretačka snaga u tim trenucima je bio Marko Simonović, koji je na kraju meč završio sa 23 postignuta poena.
Galatasaraj je u poslednji minut ušao sa prednošću od tri poena, ali je prvo Tajus promašio dva slobodna bacanja, a onda je i Dej dve sukunde pre kraja promašio šut za pobedu.
Stefan Jović je pogodio jedno bacanje, drugo namerno promašio, pa Dej nije uspeo da pogodi koš sa više od pola terena.
Zvezdi je ovo prva pobeda u takmičenju, posle poraza od Darušafake, dok je Galatasaraj zabeležio i drugi poraz.
Ovako je protekao meč u Istanbulu:
20.48 – Kraj, Zvezda je savladala Galatasaraj u Istanbulu sa 85:83.
20.30 – Izjednačena igra u Istanbulu. Do kraja meča ostalo je još pet minuta, a sada domaći vode sa 77:74. Tajm-aut je tražio Dejan Radonjić.
20.20 – Ostin Dej vezuje dve trojke u poslednjem minutu treće četvrtine, pa iako je imala i 15 poena prednosti u jednom trenutku, Zvezda u poslednjih deset minuta ulazi sa samo dva poena prednosti – 67:69.
20.09 – Kako vreme odmiče, Zvezda igra sve bolje. Posle 25 minuta igre, šampion Srbije ima dvocifrenu prednost – 50:61.
20.01 – Nastavljen je meč u Istanbulu.
19.46 – Poluvreme, nerešeno je 47:47.
Mnogo bolja igra Zvezde u drugoj deonici dala je rezultat, pa dve ekipe na veliki odmor odlaze sa nerešenim rezultatom. Simonović najefikasniji na meču sa 15 poena, na drugoj strani po osam su postigli Koksal, Dentmon i Tajus.
19.32 – Odlična igra Zvezde u drugoj četvrtini, pa posle 15 minuta igre domaći imaju samo poen prednosti – 35:34. Marko Simonović najefikasniji u crveno-belom dresu sa 12 poena.
19.18 – Trojkom Džastina Dentmona, Galatasaraj završava furioznu prvu četvrtinu rezultatom 30:17.
19.07 – Bolji početak za Galatasaraj, koji posle četiri minuta igre vodi sa 12:3.
19.00 – Počeo je meč u Istanbulu, prvi napad za domaću ekipu.
18.55 – Završeno je predstavljanje igrača dve ekipe, uskoro očekujemo početak meča.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.