Pešić: Partizan zaslužio Evroligu

Izvor: B92, 18.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: "Partizan zaslužio Evroligu"

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da je "Partizan ove sezone najbolji klub na našim prostorima".

Pešić je, komentarišući odluku Skupštine Evrolige prema kojoj je Partizan praktično obezbedio učešće u najjačem evropskom takmičenju još najmanje dve sezone, rekao za 'Sportski žurnal' da "bi u Evroligi trebalo da igraju timovi koji su to zaslužili rezultatima" i dodao da "u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to zaslužuje samo Partizan."

"Znam da se zvezdašima moje mišljenje neće svideti ali Partizan je i ove godine najbolji klub na našim prostorima. Zvezda prvo mora da stvori klub, tek smo počeli da pravimo tim. Tek kada ostvarimo ta dva zadatka možemo da razmišljamo o igranju u evropskoj eliti," rekao je Pešić.

"Kada bi se Evroliga igrala tako što se okupe dva biznismena, pozovu jednog trenera i rade jednu sezonu onda ona ne bi brojala 24 nego 84 kluba. Svi bi mogli da igraju. Uvek zastupam ideju da Evroligu igraju timovi koji su to zaslužili rezultatima. U ovom trenutku iz Srbije to jedino zaslužuje Partizan. Ostali treba da se bore," kaže trener Crvene zvezde.

Odlukama Skupštine Evrolige u Rimu najuspešniji tim Srbije u svim takmičenjima imaće 'B' licencu za učešće u tom takmičenju, a Partizan trenutno ima veliku prednost u odnosu na ostale klubove.

'Crno-beli' u sezonama 2006/2007 i 2007/2008 imaju 71 bod (Hemofarm 28, FMP Železnik 23, Crvena zvezda 15), a 'crno-beli' su ove sezone obezbedili već 15 bodova (osam za prvo mesto u regularnom delu NLB lige, sedam za Top 16 Evrolige) pa će razlika između Partizana i ostalih na kraju sezone najverovatnije biti i veća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.