Partizanov finansijski bum: Zarada od Evrolige leči rane

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 17:25

Partizanov finansijski bum: Zarada od Evrolige "leči rane"

Košarkaški klub Partizan iza sebe ima jednu od najuzbudljivijih, najsadržajnijih i finansijski najunosnijih evropskih sezona u istoriji kluba

Kada se podvuče crta, crno-beli mogu da budu i te kako zadovoljni i sa finansijskog aspekta - zarada je višemilionska.

Rezultatski, prva evroligaška sezona posle devet godina pauze bila je više nego uspešna po klub kojem je bio potreban baš ovakav jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzlet da se ponovo pozicionira visoko na evropskoj mapi.

Dalje, veliki rezultatski uzlet, uz prepoznatljiv navijački kolorit kao zaštitni znak crno-bele priče, doneli su klubu i veliki finansijski dobitak.

Zvanično, Partizan je sezonu završio na šestoj poziciji, to je i pozicija na kojoj je završio regularni deo, što mu je donelo 645.112 evra od Evrolige. Ovoj sumi treba dodati i 825.000 evra za sve pobede - ukupno ih je bilo 22.

Evroliga svaku pobedu nagrađuje sa 37.500 evra.

Samo od takmičenja i uspeha na terenu Partizan je ove sezone zaradio 1.470.112 evra.

Zarada od prodatih karata je posebna priča, i u tom pogledu Partizan je imao još veći priliv novca. Od koga će, ako ne od svojih najvernijih navijača.

Na primer, samo od dva meča sa Realom u klupsku kasu slilo se 600.000 evra, a ukupan prihod od prodaje karata i sezonskih ulaznica doneli su Partizanu, grubo, preko pet miliona evra.

Ako neko misli da je ova sezona bila neuspešna po Partizan neka o tome ponovo dobro porazmisli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.