Partizan traži ritam tip-top 16!

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan traži ritam tip-top 16!

Košarkaši Partizana posle osvajanja nacionalnog kupa nastavljaju sutra (20.30) takmičenje u Evroligi. Crno-beli u okviru prvog kola top 16 faze gostuju najboljem italijanskom timu, Montepaskiju iz Sijene.

Srpski šampion napravio je veliki rezultat samim plasmanom u drugi krug najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. U konkurenciji sa grčkim Panatinaikosom, turskim Efes Pilsenom i italijanskim Montepaskijem, crno-beli traže prolaz u četvrtfinale, čime bi napravili korak više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u odnosu na prošlu sezonu.

- Izuzetno smo motivisani da prikažemo dobru partiju i zabeležimo trijumf na startu druge faze Evrolige. Malo smo umorni, jer je bilo veoma naporno igrati dan za danom u Kupu Radivoja Koraća, ali kada se na kraju uzme trofej, onda se organizam sam regeneriše - kaže Dušan Kecman, jedan od najiskusnijih u crno-belom taboru.

Iako se radi o ubedljivo najboljem italijanskom timu, o čemu svedoči i prednost od deset bodova u domaćem šampionatu, Montepaski nije nepobediv, posebno zbog problema sa povredama koji imaju Toskanci.

- Vrlo dobro znamo s kim imamo posla. Poznato nam je da je Litvanac Kaukenas, jedan od njihovih ključnih igrača, teže povređen i da je pitanje da li će se vratiti na parket do kraja sezone. Ali, želim da napomenem da je Sijena ekipa koju karakteriše snažan timski duh i da se svaki igrač podređuje kolektivu, tako da gubitak bilo kog košarkaša za njih ne predstavlja veliki problem. Nećemo praviti veće promene u odnosu na način na koji smo se do sada spremali, i iskreno verujemo da smo sposobni da ih iznenadimo i tako učinimo veliki korak napred ka eliminacionoj rundi - optimista je Kecman.

Montepaski u meč sa Partizanom ulazi potpuno drugačijeg raspoloženja, s obzirom na to da nisu uspeli proteklog vikenda da se domognu trofeja u Kupu Italije (poraženi od Skavolinija, 77:78).

Prema rečima trenera Sijene Simonea Pjaniđanija, poraz od tima iz Pezara stavljen je u fioku i šampion Italije sada samo razmišlja o pobedi nad Partizanom.

- S obzirom na to da se nalazimo u top 16 fazi Evrolige, jasno je da ne postoje lake utakmice ni laki protivnici. Ekipu Partizana shvatamo krajnje ozbiljno jer su to svojim partijama ove sezone i zaslužili. Imaju mlad ali veoma talentovan tim u kome se tačno znaju zadaci svakog pojedinca. Samo se nadam da ćemo uspeti da zalečimo povređene igrače kako bismo svom snagom startovali u drugoj rundi Evrolige - rekao je Pjaniđani.

Naši u evroligi

Igrači

Dejan Tomašević (Panatinaikos, Grčka)

Igor Rakočević (Taukeramika, Španija)

Miloš Teodosić (Olimpijakos, Grčka)

Bojan Popović (Unikaha, Španija)

Blagota Sekulić (Real, Španija)

Treneri

Željko Obradović (Panatinaikos, Grčka)

Aleksandar Trifunović (Lijetuvos, Litvanija)

Bogdan Tanjević (Fenerbahče, Turska)

Duško Ivanović (Barselona, Španija)

Kompleti ulaznica u prodaji od četvrtka

Košarkaški klub Partizan Igokea će za top 16 fazu Evrolige prodavati komplete ulaznica za sve tri utakmice (Efes Pilsen 28. februara, Montepaski 5. marta i Panatinaikos 19. marta). Jedno lice će moći da kupi najviše tri kompleta, a prodaja počinje u četvrtak na stadionu FK Partizan, i to po ceni od 2.100 dinara za tribine i 3.600 za parter.

Diner došao, Mekleod otišao

Amerikanac Drejk Diner (26) novo je pojačanje Montepaskija. Univerzalni bek je u Sijenu stigao iz ekipe Kapo d’Orlando gde je prosečno beležio 18,2 poena u Palakanestru. U međuvremenu, klub iz Toskane napustio je Kit Mekleod iz privatnih razloga i odmah otišao u Ameriku.

Partizan 1

Montepaski 1


Sutrašnji duel Montepaskija i Partizana biće treći međusobni okršaj. U sezoni 2005/2006. Sijena je na svom terenu zabeležila pobedu rezultatom 66:59, dok su crno-beli u „Pioniru" slavili sa minimalnih 75:74.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.