Paris presudio Zvezdi u Lionu

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 23:30

Paris presudio Zvezdi u Lionu

Košarkaši Asvela savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 100:91 u okviru 20. kola Evrolige.

Crveno-beli su nisu uspeli da nastave sjajan niz u Lionu gde su, pre ovog meča, slavili na tri od prethodna četiri gostovanja i ponovo se udaljili od prikljčka za pozicije koje vode u nokaut fazu kontinentalnog takmičenja.

Da tako bude najviše je doprineo Paris Li koji je meč završio sa 23 poena i sedam asistencija. Inspirisan je bio i Žofri Lovernj sa 17 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, dok su dvocifreni bili još Šarl Kaudi sa 12, odnosno Majk Skot sa 10 poena.

Na drugoj strani je najveći otpor pružio Nemanja Nedović koji je za 25 i po minuta na parketu postigao 26 poena (6/11 za dva, 3/8 za tri).

Jago Dos Santos je bio na pragu dabl-dabla sa 16 poena i devet asistencija, a dvocifren je bio još samo Rokas Gedraitis sa 12 poena.

Očekivanja su posle "večitog" derbija bila velika, ali tim Janisa Sferopulosa u dva meča posle duela sa Partizanom nije pokazao ni senku tog tima u utakmicama u Ljubljani i Lionu. Ujedno, nisu uspeli da po prvi put stignu do tri vezane pobede u Evroligi ove sezone.

Velika borba je viđena u Francuskoj gde je Asvel želeo pobedom da započne eru bez Đanmarka Poceka, iako početak nije sugerisao da će tako biti.

Gosti, pre svih Nemanja Nedović i Branko Lazić, su silovito ušli u meč i već sredinom kvartala naterali domaćina da zatraži tajm-aut posle mini serije i prednosti od sedam poena u ranoj fazi meča (12:19).

Pauza je malo šta dobrog donela košarkašima Asvela, a za to se pobrinuo Jago Dos Santos koji je koristio mis-meč situacije i uspevao da poentira uz faul.

Baš nakon jedne takve situacije je Zvezda stigla do svoje najveće prednosti na meču od devet poena (16:25) i iako je imala čak nekoliko prilika da stigne i do dvocifrene to nikada nije uradila.

Za to je stigla kazna, pa je od tog trenutka Asvel serijom 9:0 okončao prvu deonicu i stigao do izjednačenja (25:25). Kumovala je tome i jedna sporna odluka slovenačkog sudije Damira Javora koji je dosudio faul u napadu Nedoviću nakon što je ovaj već šutirao, a nakon koje su košarkaši crveno-belog tima zaigrali slabije izgubivši momentum.

Asvelova serija se protegla i na drugu deonicu do ukupnih 11:0, kada su i stigli do prve prednosti na meču, a pre nego što ju je Miloš Teodosić prekinuo trojkom.

Od tog trenutka je meč ušao u još veći egal, tokom kog niti jedna strana nije imala veću prednost od pet poena sve do sredine poslednje deonice. Tada je Paris Li pogodio tri slobodna bacanja u nizu, a potom i poentirao još jednom i odveo svoj tim do najveće prednosti na meču do tog trenutka (80:72).

Već tada je meč prelomljen, a Asvel je do kraja uspeo da stigne i do 15 poena prednosti u trenucima kada su Zvezdini centri ušli u velike probleme sa faulovima.

Zvezda je ovim porazom u Vilerbanu propustila veliku šansu i upisala 12. poraz u sezoni, pa ostaje na dva mesta zaostatka od ekipa Valensije, Partizana i Baskonije koje imaju polovičan učinak i u ovom trenutku se bore za poslednja dva mesta koja vode u plej-in fazu.

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Olimpije u Milanu, dok će Asvel ugostiti berlinšku Albu.

Evroliga, 20. kolo

Fenerbahče - Partizan 91:76

Monako - Baskonija 93:83

Bajern - Real Marid 71:92

Panatinaikos - Anadolu Efes 83:76

Asvel - Crvena zvezda 100:91

Armani - Alba 82.76

Valensija - Žalgiris 79:84

Sreda

20:30 Barselona - Olimpijakos

21:00 Makabi - Virtus

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.