Panteru se ne sviđa novina Evrolige: Ne želim to da igram

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 11:58

Panteru se ne sviđa novina Evrolige: Ne želim to da igram

Kapiten Partizana Kevin Panter izjavio je da mu se ne sviđa novi koncept košarkaške Evrolige po kome će od naredne sezone biti uveden plej-in.

Evroliga je pre 12 dana saopštila da je uvela novi format takmičenja, plej-in, kao u NBA ligi. Do sada su se u četvrtfinale plasirale ekipe od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog do osmog mesta na tabeli.

Od naredne sezone će sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrati jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika duela ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu.

"Ne sviđa mi se. Imamo 34 utakmice u osnovnom delu prvenstva i bolje je da u njima dobijemo učesnike četvrtfinala", rekao je Panter u podkastu portala "Basket njuz" i dodao:

"Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa, da bismo sad još ubacili i plej-in."

On je priznao da sezona u Evroligi dugo traje i dodao da novi format daje prednost slabijim timovima.

"Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo na tabeli", naveo je Panter.

"Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice", našalio se američki košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE ŽELIM TO DA IGRAM" Panter ZAGRMEO, ne sviđa mu se odluka Evrolige: Žao mi je, volim vas, ali shvatite...

Izvor: Kurir, 10.Jul.2023

Odluka Evrolige da od naredne sezone uvede "plej-in" nije se dopala kapitenu Partizana Kevinu Panteru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.