Panatinaikos podneo zahtev za istupanje iz Evrolige; Mijailović: Partizan spreman ukoliko se otvori mesto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 20:35

Panatinaikos podneo zahtev za istupanje iz Evrolige; Mijailović: Partizan spreman ukoliko se otvori mesto

Slavni grčki košarkaški klub Panatinaikos iz Atine zvanično se obratio Evroligi sa zahtevom da napusti to takmičenje!

Portal SDNA je prvi preneo da jepredsednik kluba Manos Papadopulos službenim pismom obavestio rukovodstvo Evrolige da želi izlazak iz tog takmičenja.

Ubrzo se to pismo pojavilo i na zvaničnom sajtu "zelenih", a u njemu piše sledeće:

"Kao što vam je poznato, poslednja dva meseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što pre postavi nadležnim telima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom 'proizvodu' u to vreme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obaveštenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, puno vremena je prošlo i još uvek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, a da istovremeno nije bilo korisne eksploatacije niti povećanja prihoda Evrolige, Panatinaikos izražava svoju nameru pismeno i zvanično da prenese svoje akcije i pravo na učešće. Zvanično tražimo od nadležnih tela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju",stoji u pismu koje je otišlo u sedište Evrolige.

Prethodno je vlasnik Dimitris Janakopulos nekoliko puta oštro kritikovao Đordija Bertomeuai Evroligu zbog načina vođenja takmičenja koje, kako smatra, nije u interesu klubova.

PAO, inače šest puta prvak Evrope, je sa Evroligom 2015. godine potpisao desetogodišnji ugovor, tj. dobio A licencu zajedno sa još deset klubova.

Mijailović: Partizan spreman za Evroligu, ukoliko se otvori mesto

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da je srpski klub spreman da uđe u Evroligu, u slučaju da Panatinaikos napusti elitno takmičenje.

"Nezgodan je trenutak i Partizan ne bi da staje između Evrolige i Panatinaikosa, to je njihov problem i neka ga oni reše, a za ostalo ćemo videti. U pismu koje smo poslali Bertomeuu napisali smo kakve su namere Partizana i kakav cilj ima. Tu ništa nije sporno. Mi smo spremni za ulazak, ako ostane upražnjeno mesto. Više puta smo to ponovili i u međuvremenu se ništa nije promenilo", rekao je Ostoja Mijailović za Sport klub.

Pored Partizana, ekipa Virtusa iz Bolonje veoma je zainteresovana za popunjavanje mesta Panatinaikosa u Evroligi.

Italijanski tim, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, a na terenu Miloš Teodosić i Stefan Marković, odmah po saznanju da će i naredne sezone igrati Evrokup, aplicirao je za učešće u Evroligi, u slučaju da se oslobodi jedno mesto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.