Panatinaikos će ostati bez krune u Beogradu

Izvor: Blic, 14.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panatinaikos će ostati bez krune u Beogradu

Sreda, 19. mart, može biti zlatnim slovima upisan u anale srpske košarke i Partizana. Crno-belima treba još samo pobeda protiv Panatinaikosa pred uzavrelim „Pionirom" da se plasira u četvrtfinale Evrolige.



Atinjani su prošle sezone slavili u Beogradu, ali su poraženi ubedljivo u svojoj dvorani. Ove sezone čak tri puta su srpski i grčki šampion igrali egal završnicu i sva tri puta aktuelni evropski prvak izlazio je trijumfalno. Može li se, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je to najpotrebnije, sve vratiti Partizanu.

- Može! - mišljenje je eminentnih košarkaških stručnjaka, koji veruju u tim trenera Duška Vujoševića i navijače crno-belih.

Aleksandar Đorđević tvrdi da „grobari" i Novica Veličković mogu da presude Panatinaikosu.

- Bez dileme navijači Partizana prave najbolju atmosferu u Evropi, igrači uz njihovu pomoć kreiraju pobede. Trijumf nad Atinjanima mogao bi da bude veliki uspeh ne samo Partizana, već i Srbije i naše košarke. Još ništa crno-beli nisu završili, ali jesu u odličnoj poziciji da posle tri utakmice na pola koša vrate sve Panatinaikosu i to poenima Novice Veličkovića! Bilo bi to sjajno. Naravno, naš klub nije favorit, biće teško protiv ekipe koja nije u najboljoj formi, čeka ih Obradović na klupi, zatim izuzetno iskusni trio Jasikevičijus, Dijamantidis i Spanulis. Ne treba očekivati da se odmah jurne i napravi 10 poena razlike, neka se ponovi utakmica sa Sijenom, pa neka sve eksplodira u trećoj četvrtini, kada igrači dobiju sigurnost i samopouzdanje na putu do pobede - kaže Đorđević.

Skuni Pen, as Efes pilsena, najbolje je na svojoj koži, za kratko vreme dva puta, osetio snagu „valjka".

- Igrajući protiv Partizana stekao sam utisak da se radi o veoma čvrstoj i disciplinovanoj ekipi. Drže snažan ritam tokom svih 40 minuta. Lično, mnogo mi se sviđa kakvu igru forsira trener Vujošević jer je njihova glavna snaga u timskom duhu. Naravno, nikako ne treba zaboraviti fantastičnog Nikolu Pekovića, koji dominira u svakom meču bez obzira na ime protivnika.

Duel sa Panatinaikosom u Beogradu biće pravi spektakl?

- Sjajno! Sada kada znam da se igra u srpskoj prestonici, jedva čekam tu utakmicu i nema sumnje da ću se nacrtati ispred televizora i sa uživanjem je pogledati. Ma šta drugi mislili o snazi evropskog prvaka, ja sam ubeđen da Partizan može pobediti grčki tim jer je tri puta ove sezone gubio sa svega nekoliko poena. Ako tome dodamo i ludu atmosferu koju prave crno-beli navijači, onda moje mišljenje dobija na snazi - konstatovao je Pen.

PAO - Partizan 3:0

Ove sezone Panatinaikos i Partizan igrali su tri utakmice i sve su Atinjani rešili u svoju korist. Pobedili su dva puta na svom terenu i jednom u Beogradu. U takmičenju po grupama Grci su slavili u „Pioniru" 94:90, zatim u svojoj dvorani 67:66, kao i u drugoj fazi top 16 - 67:65, ponovo kod kuće. Na redu je opet „Pionir".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.