PEŠIĆ NE DA VALENSIJU, PAO, SIJENA I MAKABI IDU NA F4!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011, 03:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEŠIĆ NE DA VALENSIJU, PAO, SIJENA I MAKABI IDU NA F4!

BEOGRAD - Košarkaši Valensije uspeli su da posle pobede u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige protiv Reala izbore majstoricu za odlazak na fajnal for u Barseloni, dok na poduhvatu mogu da im pozavide Kaha Laboral, Barselona i Olimpijakos koji su izgubili ključne mečeve protiv Makabija, Panatinaikosa i Sijene.

Kako god da se završi sezona po ekipu Valensije pamtiće se samo da je Svetislav Pešić od gomile gubitnika koje je preuzeo krajem prošle godine stvorio ekipu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svako poštovanje pa će dvostruki osvajač Evrokupa imati još jednu šansu za iznenađenje protiv mnogo poznatijuh zemljaka.

Četvrti meč u seriji, a drugi u Valensiji, ekipa srpskog stručnjaka dobila je zahvaljujući sjajnom Omaru Kuku koji je ubacio 16 poena, dok su još četvorica ubacila preko deset.

Savanović, De Kolo i Javtokas ubacili su po 12, dok je Martinez ubacio deset poena za konačnih 81:72.

Dok je sasvim izvesno da će se na završnom turniru naći bar jedan španski tim, sigurno je da tamo neće biti domaćina Barselone, ali ni Kahe Laboral.

Katalonci su izgubil i treći uzastopni meč od Panatinaikosa, a čini se da su seriju izgubili na svom parketu kada su u drugoj utakmici prokockali 16 razlike. PAO pred svojim navijačima nije dozvolio brejk Barsi, a za pobedu rezultatom 78:67 pobrinuo se praktično ceo tim jer se u listu strelaca upisalo osam od ukupno 11 igrača koji su nastupili.

Kalatis je ubacio 12 poena, Focis i Dimantidis po 11, Sato je postigao deset koliko i Vojukas, dok su tri košarkaša ubacila po osam poena – Nikolas, Perperoglu i Carcaris.

Kao što se i očekivalo, Kaha Laboral posle poraza na svom parketu od Makabija nije imala čemu da se nada u Tel Avivu gde je domaćin bez većih problema dobio i drugi meč, a praznih šaka ostao je i Olimpijakos u duelu protiv Sijene.

Italijani su do kraja prvog poluvremena stekli 14 poena prednosti (52:38) što je bila razlika koju Grci nisu mogli da nadoknade, baš kao što tokom čitave serije nisu mogli da nadoknade nedovoljno spremne Miloša Teodosića i Marka Kešelja.

Malik Hejrston ubacio je 25, a Kšištof Lavrinovič 19 poena za pobedu Sijene rezultatom 88:76 i plasman na fajnal for.

Završni turnir u Barseloni biće održan od šestog do osmog maja kada ćemo dobiti novog evropskog prvaka.

Evroliga, 4. mečevi četvrtfinala

Makabi – Kaha Laboral 99:77 – 3:1

Panatinaikos – Barselona 78:67 – 3:1

Sijena – Olimpijakos 88:76 – 3:1

Valensija – Real Madrid – 81:72 – 2:2

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.