PAO UZDRMAO EVROLIGU: Oglasili se klubovi sa A licencom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 12:48

PAO UZDRMAO EVROLIGU: Oglasili se klubovi sa A licencom (FOTO)

Nisu zadoviljni odlukom Atinjana.

Evroliga je pre nekoliko godina dobila rat sa FIBA. Najbolji klubovi Starog kontinenta i dalje igraju Evroligi. Prethodnih godina bilo je trzavica, a pravu buru pre nekoliko dana izazvao je Panatinaikos, koji je podneo zahtev da izađe iz evro elite.

Inter je, pre pauze zbog korone, praktično izgubio šampionsku trku, i zato mu je Kup veoma važan. Ali nije u dobroj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - u prvom meču polufinala je kod kuće izgubio od Napolija (0:1) i večeras (21.00) će probati da to nadoknadi. Dvojka u Napulju je 2,60, kec 2,70, a iks 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Inter.

Evroligaši nisu zadovoljni odlukom Panatinaikosa da napusti elitno takmičenje.

Preostalih 10 klubova koji imaju A licencu su zajadničkim saopštenjem stali uz najjače klupsko takmičenje i izrazili nadu da će nekadašnji šampion Evrope da ostane i naredne sezone u Evroligi koja broji 18 klubova, a 11 klubova imaju A licencu, odnosno sigurni su učesnici najjačeg klupskom takmičenja Starog kontinenta. Oni su u šest tačaka saopštili zašto podržavaju ovaj koncept, prenosi “Eurohoops“.

1. Svih 10 klubova sa A licencom veruje u projekat Evrolige i dalji razvoj.

2. Klubovi i dalje ostaju ujedinjeni i jaki, postigavši uspeh zahvaljujući ovom jedinstvu.

3. Pozitivna evolucija Evrolige, posebno u poslednjoj decneiji, ojačalo je jedinstvo i verovanje u boljitak evropske košarke. Rast je evidentan što je donelo povećam broj poslovnih partnera.

BREAKING: EuroLeague Licensed Clubs want Panathinaikos in the competition; condemn Giannakopouloshttps://t.co/1DZdoxMNlC

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) June 13, 2020

4. Od 2000. godine licencirani klubovi Evrolige uspostavili su najviše standarde integriteta, uključujući finansijske, transportne, disciplinske i službene aspekte. Takv standardi mogu da se upoređuju samo sa najboljim sportskim organizacijama na svetu.

5. Evroliga prema svim aspektima i analizama i dalje ogroman potencijal za budući rast. Klubovi imaju cilj da profesionalnu klupsku košarku podignu na viši nivo i do dođu do još veće baze navijača.

6. Svi klubovi izražavaju želju da Panatinaikos nastavi putem Evrolige jer je ovaj klub sastavni deo ovog poduhvata poslednjih 19 godina. Teška i neosnovana uvreda gospodina Janakopulosa neće se više tolerisati. Klubovi će da preduzmu sve radnje za koje smatraju neophodnim u cilju zaštite i integriteta svojim individualnih i kolektivnih svojstava. Takođe, poštujemo obaveze koje smo potpisali kao članovi ove grupe.

Saopštenje su potpisali CSKA, Olimpijakos, Real, Barselona, Fenerbahče, Anadolu Efes, Žalgiris, Baskonija, Olimpija Milano i Makabi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.