Otkaz za Rising stara Evrolige: Da odmori od košarke

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz za "Rising stara" Evrolige: Da odmori od košarke

Španac prolazi kroz probleme koji očigledno nisu isključivo u vezi sa terenom.

Foto: Guliver/Getty images/Streeter Lecka

Španski internacionalac Aleks Abrines (25 godina, 198 centimetara) trebalo je ove godine da bude jedan od značajnih igrača Oklahome. Ili bar da u svojoj trećoj NBA sezoni napravi korak napred i da počne da realizuje svoj talenat.

Međutim, on je u subotu dobio otkaz.

Oklahoma Tanderi otpustili su bivšeg beka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Barselone i dobitnika priznanja za "Zvezdu u usponu" ("Rising star") Evrolige.

Abrines je odigrao samo dva meča od 23. decembra, kada je počeo odsustvo zbog "ličnih razloga".

U obrazloženju rastanka navedeno je da su tim i košarkaš zajednički doneli odluku. Španac je "prelomio" da je za njega najbolje da se bar na određeno vreme povuče iz košarke, da bi se fokusirao na svoj problem, koji nije detaljno objašnjen.

U dresu Oklahome Abrines je odigrao 174 utakmice i prosečno postizao po 5,3 poena. Dres Tandera zadužio je u leto 2016, tri godine nakon što ga je poznata franšiza odabrala na NBA draftu kao 32. "pika".
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.