Izvor: Danas, 08.Dec.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno protiv Metalca

Beograd - Prvi plasman u Top 16 fazu Evrolige, izvojevan dva kola pre kraja prve faze i to na terenu Valensije napisan je boldiranim slovima na ulaznicama svih navijača koji će večeras u Valjevu doći da posmatraju košarkaše Crvene zvezde protiv Metalca, najprijatnijeg iznenađenja do 11. kola ABA lige (20.30).

Emotivno pražnjenje koje je usledilo na parketu hale u Valensiji, kao i u avionu prilikom povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Beograd sigurno neće biti saveznik crveno-belima u duelu sa timom koji u renoviranoj hali u Valjevu slovi za vrlo negostoljubivog domaćina. Metalac je prvih pet kola igrao u gostima zbog rekonstrukcije dvorane, nanizavši isto toliko poraza. Mada je nakon toga svrstan u red otpisanih klubova, u narednih pet kola ostvario je čak četiri pobede i jedan, nesrećan poraz u poslednjoj utakmici u Zagrebu, nakon dva produžetka od Cibone. Vladimir Đokić, nekadašnji igrač Zvezde i Partizana, inače rođeni Valjevac, oformio je vrlo talentovan tim, atletski poprilično moćan, u kome centar Đorđe Majstorović (ponikao u Zvezdi i leto proveo sa crveno-belima), plej Marko Ljubičić i bek Nikola Malešević (bio na probi u Partizanu) zaslužuju posebnu pažnju.

- Trudićemo se da odigramo i borbeno i mudro. Bićemo jako agresivni, učinićemo sve što je do nas. Naravno, u tom meču će mnogo toga zavisiti od igrača Zvezde. Biće umorni od putovanja u Valensiju, ali oni u ekipi imaju 12-14 kvalitetnih košarkaša i apsolutni su favoriti. Ponavljam da ćemo odigrati motivisano i agresivno i videćemo kako će to izgledati - realan je Đokić.

Problemi sa grejanjem

Uprkos tome što je hala nedavno renovirana, košarkaši Metalca imaju velikih problema sa grejanjem.

- Tako je bilo još dok sam bio junior Metalca. Uvek isti problem - nema nafte, nema grejanja... Stvarno ne razumem, dokle će biti tako, ipak je ovo 21. vek. Na svim gostovanjima uživamo u toplim dvoranama... - ogorčen je trener Đokić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde: Bez euforije, tek smo na pola puta

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2014

BANJALUKA - Imali smo samo nekoliko časova da proslavimo pobedu protiv Valensije i veliki uspeh, plasman u top 16 Evrolige. Mislim da je veća euforija među navijačima nego među nama igračima, zato što još ništa nismo završili, tek smo na pola velikog posla i verujem da ćemo ga okončati slavljem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.