Opet drama u El Klasiku, opet Barsa slavila (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Mar.2016, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet drama u 'El Klasiku', opet Barsa slavila (video)

Katalonci se igrali sa nervima svojih navijača u 'Blaugrani' i dozvolili sebi da uđu neizvenu završnicu protiv najvećeg rivala iako su prvu četvrtinu rešili u svoju kosrist sa neverovatnih 25:4!

Barselona je mlela Real u prvih deset minuta igre nošena podrškom svojih navijača sa tribina, ali je aktuelni šampion Evrope imao odgovor, briljirao u drugom i trećem periodu, spustio zaostatak sa minus 25 na minus 2 pred ulazak u odlučujući kvartal, u jednom momentu uspeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << povede, ali ne i da pobedi.

Puleni Ćabija Paskvala su se pribrali u završnici i upisali trijumf rezultatom 72:65 i tako treći put u tekućoj sezoni savladali ljutog rivala, drugi put u Top 16 fazi Evrolige i što je najvažnije, preskočili ga na tabeli zbog boljeg međusobnog skora.

Stratos Perperoglu sa 20 i Tomaš Satoranski sa 17 postignutih poena su bili najzapaženiji pojedinci u taboru Katalonaca, Džoi Dorsi je sa 10 skokova dominirao pod obručima, ali je strelac pobednosonog koša sa prošlog evroligaškog 'El Klasika' u Madridu, Džastin Doelman, bio taj koji je pogodio bitne šuteve u finišu i na kraju meč završio sa 11 poena.

U Realu je najbolji utisak ostavio Gustavo Ajon sa 16 poena i 7 skokova, a jedini dovcifren uz Meksikanca bio je kapiten Filipe Rejes sa 11 poena. Nedostajala je bolja podrška spoljne linije tima.



Borba za četvrtfinale ostaje otvorena u grupi F, realno su samo šanse Žalgirisa u domenu teorije.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

EL: Barsa prokockala +25, ali dobila Real

Izvor: B92, 18.Mar.2016

Košarkaši Barselone pobedili su Real Madrid 72:65 na svom terenu u španskom derbiju u okviru 11. kola Top 16 faze Evrolige...Obe ekipe sada imaju po šest pobeda i pet poraza i dele treće i četvrto mesto...Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Perperoglu sa 20 poena i šest skokova, a pratio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.