Olimpijakos otpustio Geršona

Izvor: B92, 03.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos otpustio Geršona



Uprava Olimpijakosa otpustila je trenera Pinija Geršona. Jedan od najcenjenijih evropskih stručnjaka izgubio je poverenje rukovodstva grčkog vicešampiona posle 3 vezana poraza u finišu prve faze Evrolige. Atinski "crveno-beli", koji su letos obnovili tim i imali velike ambicije za novu sezonu, završili su prvi deo takmičenja u Evroligi na petom mestu grupe A, sa učinkom od 7/7, i na žrebu za top 16 fazu naći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se u četvrtom šeširu. U domaćem prvenstvu, Olimpijakos je na 2. mestu, uz 2 pobede manje od Panatinaikosa.

"Sastanak sa rukovodstvom je trajao pet minuta. Bilo je jasno da moramo da prekinemo saradnju", izjavio je Geršon.

Izraelski trener došao je u Atinu 2006. godine, a prošle sezone odveo je Olimpijakos do četvrtfinala Evrolige i finala plej-ofa grčkog šampionata. Prethodno je, predvodeći Makabi iz Tel-Aviva, osvojio tri titule šampiona Evrope (Suproliga '01, Evroliga '04, '05), kao i niz trofeja u izraelskom prvenstvu. 2005. godine proglašen je za najboljeg trenera Evrolige.

Atinu je sa Geršonom napustio i njegov prvi asistent Erez Edelštajn, a ekipu će, kao privremeno rešenje, voditi drugi pomoćni trener Janis Sferopulos.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Geršon dobio otkaz u Olimpijakosu

Izvor: Blic, 03.Feb.2008

Posle tri vezana poraza u finišu prve faze takmičenja u Evroligi, Pini Geršon je dobio otkaz u Olimpijakosu, a uprava grčkog kluba nije saopštila ko će voditi ekipu u nastavku sezone.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.